Hellsing Day

Hellsing je manga autora Koute Hiranoa koja je izlazila od 1997. do 2008. godine. Zahvaljujući animiranoj verziji priče manga doživljava veliku popularnost, kako u svetu, tako i kod nas. U organizaciji udruženja Sakurabana i Doma omladine Beograda će 7. decembra biti održan dan posvećen samo ovom naslovu, gde će posetioci imati priliku da na velikom platnu pogledaju kompletnu seriju od 12 epizoda (Hellsing Ultimate), ali i da uživaju u mnogim drugim sadržajima. CENA ULAZNICE: 200 dinara.

U pitanju je priča o vampiru Alukardu i Helsing organizaciji koja ima zadatak da civilno stanovništvo Engleske sačuva od svih neprirodnih mračnih stvorenja kao što su vampiri, gulovi, vukodlaci itd. Kako bi stvar bila još zabavnija u borbu između dobra i zla su umešani konflikt između Protestantske i Rimokatoličke crkve, kao i nezaobilazni nemački nacisti.

Program:
Bioskopska sala:

11:30 – Otvaranje događaja
12 – Projekcija Hellsinga OVA 1-3
14:30 – Kratka pauza
15 – Projekcija: Hellsing OVA 4-7
18 – Tribina “Vampiri u animeu”
19:15 – Projekcija: Hellsing OVA 8-12

Hol ispred bioskopske sale:
13-20 – Društvene igre
11:30-21 – Artist Alley
11:30-21 – Video igre kroz genracije “Castlevania
16-17 – Kosplej radionica “Izrada vampirskih očnjaka”

Tribina: Vampiri u anime industriji
Anime industrija je u više serija predstavila vampire i mit o njima. Većini ljudi je poznata stokerovksa verzija priče o vampirima koja je najpopularnija, međutim u nekim japanskim serijama se pojavljuje mnoštvo različitih vrsta i mitovima o njima. Na ovoj tribini ćemo pokušati da predstavimo neke od vampirskih serija i diskutovaćemo o tome.
Učesnici tribine: Isidora Vlasak, Bojan Vukadinović, Jelena Jokanović, Nenad Grujić

Propratni programi:
Artist Alley:
Arist Alley postaje neizostavni deo većine festivala koji se organizuju u svetu, ali i kod nas. Ovo je sajamski deo deogađaja koji će ovoga puta biti inspirisan vampirima i goth kulturom, gde će posetioci moći da vide rukotvorine domaćih kreatora i da kupe ono što im se dopadne.

Board games:
U holu ispred bioskopske sale Doma omladine Beograda će tokom celog dana posetioci imati priliku da uživaju u društvenim igrama koje za temu imaju vampire. Na raspolaganju će biti Vampire the Masquerade igra na tabli, a potrudili smo se da organizujemo turnir u istoimenoj kartičnoj igri. Za one koji više vole role play igre biće organizovano nekoliko sesija tokom dana.

Radionica: Izrada vampirskih očnjaka
Kosplej u Srbiji uzima sve više maha, pa smo odlučili da organizujemo i jednu radionicu gde će posetioci imati priliku da nauče kako je najlakše, a kako najbolje da za svoju masku naprave vampriske zube. Naravno, svi koji su voljni dobrodošli su da budu u svojim kostimima tokom dana.

Video igre “Susret generacija”:
Za ljubitelje elektronske zabave na Hellsing danu biće organizovan susret generacija i različitih konzola. Fokus dana će biti na jednoj od najpopularnijih vampirskih igara Castlevania. Na tri različite konzole će posetioci imati priliku da se oprobaju u legendarnoj igri i to na NES, PS2 i PS3.

Komentari