Festival penjačkih filmova REEL ROCK 10

Organizacija: Outdoor Collective i Dom omladine Beograda. Cena ulaznice: 150 dinara.

Reel Rock je festival penjačkih filmova koji se održava jednom godišnje na preko 400 lokacija širom sveta. Već četvrtu godinu za redom Beograd je deo ovog karavana.

Ove godine će na festivalu biti predstavljeni filmovi o fantastičnom prečenju Fitz Roja, neverovtnom penjačkom maratonu u kanjonu „Potkovica“, zastrašujući usponi na neke od najviših i najtežih „boulder“ problema, kratak film o najvećem penjačkom uspehu do sada – usponu na „Down Wall“ i posveta najvećem umetniku u vazduhu – Dean Potteru.

Sve ovo se dešava 22. oktobra u valikoj sali Doma omladine Beograda, sa početkom u 20:00. Pored filmova posetioci će biti u prilici da dobiju interesantne poklone,  da se druže sa penjačima i ostalim ljubiteljima outdoor sportova i da saznaju nešto o penjanju ali i ostalim outdoor sportovima u Srbiji. Organizator celog događaja je Outdoor kolektiv a uz veliku pomoć ambasade SAD u Beogradu, Doma omladine Beograd, Kulturnog centra Niša, Kancelarije za mlade grada Čačka, Doma učenika srednjih škola Čačka i organizacije Outdoor Čačak i velikog broja volontera.

Program:

20:00 Uvodna reč – Dušan Branković, Outdoor Collective i ataše za kulturu ambasade SAD

20:07 Projekcija prvog dela filmskog programa:
Filmovi:
Line across the sky
Dean Potter

21:00 Kratka prezentacija projekta Outdoor zona Čačak, film o trci u Jelašnici i nagradna igra + Kratka prezentacija o drugom delu projekta Outdoor zona Čačak – projekat podrazumeva da jedan deo planine Jelice bude uređen za bavljenje Outdoor sportovima i aktivnostima kao što su penjanje, planinski biciklizam, planinarenje, speleologija…

21:04 Kratak film (3:21 min) o avanturističkoj trci u Jelašnici;

21:09 Nagradna igra;

21:14 Projekcija drugog dela filmskog programa:
Filmovi:  High and mightz
Showdown at horseshoe hell
Dawn wall

Komentari