Festival kratkog podvodnog filma “NEČUJNO 3”

Došao je red i na treći festival kratkog podvodnog filma „NEČUJNO“ koji i ove godine ima punu podršku u organizaciji od strane Doma omladine Beograda i Asocijacije Ronilačkih Instruktora. Možemo se pohvaliti da iako je tek treći po redu festival, imamo utisak kao da postoji već godinama, verovatno zato što imamo preko 20 retrospektiva u regionu! 

Ove godine da bi publici približili projekcije podelili smo ih tematski u 5 grupa – Ekologija, Makro Videografija, Životinjsko Carstvo, Vodena Riznica – Arheologija i Sport u Ronjenju, koje se prikazuju u večernjim časovima tokom oba dana festivala. Moramo naglasiti da smo ove godine dobili do sada najviše filmova, skoro 90, od oko 40 autora, sa svih kontinenata naše planete!!!

Pored filmskog dela tu su i prateći programi. Takmičenje u podvodnoj fotografiji koju će kao i prethodnih godina pratiti njena izložba sa preko 50 autora i 200 fotografija, Dečije radionice – Ninina likovna i Libonjinina ronilačka. Zatim sastanak ronilačkih instruktora naše asocijacije, seminar za instruktore ronjenja u organizaciji RONSA-e gde možete poslušati predavanja sa raznim temama vezanim za ronjenje, predavanja i prezentacije spasilaštva na vodi i prve pomoći Crvenog krsta, prezentaciju Škole za Brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju. Videćete štand najpoznatijeg ronilačkog brenda – Mares, kao i informisati se na našem info pultu ARI-a o svemu što vas je ikada zanimalo za ronjenje i podvodni svet.

Obavezno prisustvujete svečanom otvaranju festivala 18. oktobra 2015 godine u 17:00 časova u Amerikani Doma omladine Beograda, gde će biti prikazana tri kratka filma, dva u čast nedavno izgubljene svetske šampionke i rekorderke u ronjenju na dah Natalije Molčanove, i treći čija je ovo premijera „Satan is a Fish“ od autora Olivier Van den Broecka koji govori o opasnim i otrovnim vrstama riba u morima. Sve to naravno uz koktel i druženje! Pogledajte detaljan program i vidimo se! Čuvajte vodu jer bez nje nemamo budućnost!

 

KOMPLETAN PROGRAM FESTIVALA DOSTUPAN JE NA: http://www.ari.rs/

Komentari