Dom omladine Beograda uspostavio saradnju sa Zavodom za vaspitanje dece i omladine

Запослени у Дому омладине Београда организовали су акцију прикупљања топле гардеробе и зимске обуће за штићенике Завода за васпитање деце и омладине, који се налази на Вождовцу. Представници ДОБ-а јуче су посетили Завод и предали прикупљене ствари, које ће бити подељене деци у овој установи.

У складу са могућностима желели смо да им помогнемо да лакше проведу ову зиму.

 

Истом приликом, в.д. директора Дома омладине Београда, Марко Стојановић, заменик директора ДОБ-а Сергеј Беук и директор Завода, Драган Роловић, договорили су сарадњу у предстојећем периоду, која ће се огледати у неколико аспеката. Дом омладине омогућиће штићеницима завода да бесплатно посећује програме ове установе културе и образовања, али ће, у сарадњи са стручним кадром Завода, радити и на посебним програмима намењеним деци која су збринута у Заводу. Поред тога, у оквиру трибинског програма Дома омладине биће организовани разговори о делатности Завода за васпитање деце и омладине, те начинима на који друштво, појединци и шира заједница могу помоћи њихов рад.

 

Делатност Завода је збрињавање, васпитање, образовање, професионално оспособљавање и заштита здравља деце и омладине у сукобу са законом и поремећајем у понашању. У делатност Завода спада и координација заштите жртава трговине људима, малолетних и одраслих, домицилног и страног становништва за територију Србије.Завод има карактер васпитне установе, јер се у њему у складу са позитивним законским прописима реализује васпитна мера упућивања у васпитну установу.

Komentari