DOM OMLADINE BEOGRADA U GOSTIMA: FOČA

Dom omladine Beograda, u saradnji sa Biblijskim kulturnim centrom i Pravoslavnim bogoslovskim Fakultetom “Sv. Vasilije Ostroški” Univerziteta u Istočnom Sarajevu, organizuje tribinu “Biblija i kultura – retrospektiva i perspektiva”, koja će biti održana 3. juna od 19 časova na Pravoslavnom Bogoslovskom Fakultetu “Sv. Vasilije Ostroški” u Foči.

Kult (u smislu religijskog fenomena) i kultura povezani su od najranijih vremena istorijskog sećanja čoveka. Religija je sastavni i istaknuti aspekt poznatih civilizacija. Na koji način Biblija služi kao kulturološki medijum u savremenom svetu, a na koji je to bilo u prošlosti? Kako će to činiti u budućnosti? Ovo su neka od pitanja na koja će odgovor pokušati da daju učesnici tribine u okviru koje će biti predstavljena i knjiga Biblijski putokazi.

Učesnici:
ma Sergej Beuk, pedagog, kulturolog i teolog (Dom omladine Beograda)
ma Vuk Jovanović, teolog i religiolog (13. Beogradska gimnazija, Beograd)
ma Jovan Blagojević, teolog (Biblijski kulturni centar)

 

Podsećamo, Dom omladine Beograda, kao jedna od vodećih ustanova kulture u Srbiji, pokrenuo je 2017. godine program saradnje sa srodnim institucijama u drugim gradovima naše zemlje, kao i u zemljama regiona, pod nazivom DOM OMLADINE BEOGRADA U GOSTIMA. Cilj ovog projekta je da deo iz mnoštva svojih kvalitetnih i zanimljivih programa, DOB ponudi i publici izvan Beograda.

 

Komentari