Dom omladine Beograda dobitnik “Hello!” nagrade za 2014. godinu!

Dom omladine Beograda jedan je od dobitnika nagrade za humanitarni rad u 2014. godini, koju dodeljujuHello!” magazin i Collor Press Grupa. Ovo priznanje dodeljeno je za organizaciju humanitarnog muzičkog festivala “NOĆ ZA POMOĆ”, koji je Dom omladine Beograda realizovao 10. juna u saradnji sa Crvenim krstom Srbije, koncertnom agencijom Long Play i MTV-jem.

 

Uručenje “Hello!” nagrada organizovano je 11. decembra u hotelu Crowne Plaza, na svečanom prijemu Hello! New Year’s Gala Party. Prestižna priznanja magazina „Hello!“ dobilo je 24 pojedinca i institucije, koji su se, prema mišljenju čitalaca i redakcije magazina, najviše istakli humanitarnim radom u godini na izmaku.

 

Nagradu je u ime Doma omladine Beograda primio Marko Stojanović, vršilac dužnosti direktora, koji se zahvalio organizatorima na uručenom priznanju. Stojanović se posebno zahvalio partnerima u organizaciji humanitarnog festivala “Noć za pomoć”, svim zaposlenima u Domu omladine Beograda i saradnicima, od čistačica, obezbeđenja i tehničara, preko finansijske službe i urednika, do muzičara koji su se u potpunosti odrekli honorara, kao i volonterima koji su strpljivo, ceo dan stajali pokraj kutija za sakupljanje priloga, ali i svim medijima i novinarima i ljudima dobre volje, pravim donatorima. Marko Stojanović je istakao da su solidarnost i humanost ljudi u teškim danima za našu zemlju bili nešto čime se svi ponosimo, ali da bi solidarnost trebalo da bude pokretačka snaga koja će nas ujediniti u cilju da zajednički stvaramo lepe i humane stvari svakog dana. “Svi vi ovde ste dokaz da Srbiju ne pokreću pare već dobra volja dobrih ljudi. I ne smemo više da dozvolimo da nas zlo ujedinjuje, ujedinimo se već jednom u dobru!”, zaključio je Stojanović.

 

Podsetimo, 10. juna u Domu omladine Beograda, na humanitarnom festivalu „Noć za pomoć“ učestvovale su najveće zvezde domaće rok i pop muzike, a na punktovima Crvenog krsta Srbije prikupljane su novčane donacije posetilaca u najmanjem iznosu od 1003 dinara.  Na festivalu je nastupilo 18 bendova, a učestvovalo je ukupno 110 muzičara: Bajaga i Instruktori, Partibrejkers, Van Gogh, S.A.R.S, Rambo Amadeus, Beogradski sindikat, Bad Copy, Orthodox Celts, Marčelo i Iskaz, Lolobrigida, Babe, Goribor, Kristali, Vlada Džet bend, Deca Apokalipse, Sharks, Snakes and Planes, Ničim izazvan, Intermeco kvartet.

 

Sav prihod od direktnih donacija posetilaca, kao i sav prihod od pića prodatih tokom festivala, u ukupnom iznosu od preko dva miliona dinara, uplaćen je na namenski račun Crvenog krsta Srbije, kao donacija u cilju pomoći ugroženima od poplava u Srbiji tokom maja 2014. godine.

Komentari