Digital Day

Druga Digital Day konferencija u Beogradu
Drugi FORUM IAB Serbia: Digital Day 2012 održaće se i ove godine, 25. aprila u Domu omladine Beograda, u organizaciji IAB Serbia – asocijacije za promociju i razvoj tržišta digitalnog i interaktivnog marketinga. Prošlogodišnje iskustvo je pokazalo da je javnost u Srbiji zainteresovana za digitalne komunikacije, tako da će posetioci imati ponovo priliku da vide i čuju neke od najvećih profesionalaca u oblasti digitalnog i interaktivnog marketinga.

Konferencija, kao i samo udruženje IAB Serbia ima za cilj, između ostalog, da informiše javnost o mogućnostima i prednostima digitalnog marketinga i promenama u industriji. Činjenica je da se marketing i komunikacija sa javnošću u svakoj oblasti poslovanja sve više vrši preko digitalnih kanala, koji su brži, efikasniji i omogućavaju dvosmernu komunikaciju. Naravno, sve ove ne bi bilo moguće bez pojedinih genijalnih kompanija koje pronalaze savremena i sofisticirana digitalna rešenja, koja ubrzavaju komunikaciju i čine život lakšim milionima stanovnika širom planete.

Predavači koji su potvrdili svoje učešće na ovoj stručnoj konferenciji su: Matevž Klanjšek, CPO kompanije Celtra, koji će govoriti o naprednim kampanjama u domenu mobilnog advertajzinga, zatim Steffen Ehrhard, produkt ekspert za display advertajzing u kompaniji Google, Marta Klepka, internacionalni marketing direktor za Gemius, koja će ove godine pokriti temu tržišnog merenja i istraživanja, Gergely Toth, brend manadžer i media ekspert za Heineken u Mađarskoj, koji će govoriti o marketinškoj strategiji ove velike kompanije i korišćenju društvenih medija u pozicioniranju njihovog brenda, zatim Rupert Slade stručnjak sa ogromnim iskustvom iz agencije PhD Worldwide i Claude Spasevski, CEO i osnivač Marnie Digital. Pored impresivne liste stručnih predavača, na redovnom programu će se naći i panel diskusija „Digital Brands“ u kojoj će učestvovati najveći digitalni oglašivači Srbije.

Podršku Forumu IAB Serbia će pružiti i predstavnici IAB Europe – Alain Hureux, predsednik i CEO i Ionel Naftanaila, projektni manadžer zadužen za implemantaciju samoregulativnog OBA Framework-a, kao i svi najznačajniji predstavnici IAB CEE Network-a.

IAB Serbia

Interactive Advertising Bureau Serbia je udruženje koje se bavi pružanjem aktivne podrške rastu i razvoju tržišta digitalnog i interaktivnog marketinga u Srbiji. IAB Serbia je u potpunosti posvećen konstantnom razvoju lokalnog digitalnog i interaktivnog tržišta, pružanjem adekvatnih edukativnih sadržaja svim zainteresovanim stranama, omogućavanjem veće transparentnosti tržišta i promocijom evropskih IAB vrednosti na lokalnom nivou. Više informacija na: www.iab.rs

Komentari