EVROPSKI ANSAMBL SAKSOFONA traži nove članove!

Radionica i audicija: 25. april 2012. godine, Dom omladine Beograda. Vreme početka biće naknadno objavljeno.

Evropski ansambl saksofona osnovan je 2008. godine. Čine ga 12 darovitih mladih muzičara iz 12 evropskih zemalja, koji se biraju putem audicija u zemljama širom Evrope. U ansamblu koji na jedinstven način ostvaruje spoj tradicionalne, klasične, savremene i improvizovane muzike, džeza i avangarde.

Zastupljene su sve varijante saksofona – sopranino, sopran, tenor, alt, bariton i bas saksofon. Ubrzo po osnivanju stekli su titulu Kulturnog ambasadora EU. Gostovali su širom Evrope i dosad snimili dva albuma. Njihovi koncerti su proslava onog što mladost, energija, otvoreni um i talent mogu da postignu!

Posle premijernog nastupa ovog sastava u Beogradu – u Muzičkoj školi Stanković decembra prošle godine – radionica i audicija za prijem u ovaj ansambl po prvi put će biti održana u našoj zemlji – 25. aprila u Domu omladine Beograda.

Ako ste mladi (do 30 godina), motivisani, svirate bar šest godina, poznajete improvizaciju, željni da uzmete učešće u međunarodnom projektu – Evropski ansambl saksofona je pravi orkestar za vas!

Tokom audicija koje će biti održane u Milanu, Beogradu, Dablinu, Montpeljeu, Briselu, Dortmundu, Talinu i Helsinkiju ovog proleća, istaknuti francuski džez saksofonista Gijom Orti odabraće 12 novih članova Evropskog ansambla saksofona. Broj učesnika pojedinačnih radionica limitiran je na 12. Kroz intenzivan kolektivni rad, fokus radionica biće na “učenju po srcu”, memorisanju i analiziranju različitih stvaralačkih jezika, sa ciljem da ih koriste tokom improvizovanja.

Ukoliko bude više prijavljenih, selekcija polaznika će biti izvršena na osnovu biografije i audio (ili video) materijala koji mladi saksofonisti treba da pošalju mailom na adresu: office@domomladine.org najkasnije do 18. aprila. Detaljnije informacije o tome šta treba da sadrži prijava za radionicu nalaze se OVDE.

Prisustvo radionicama je besplatno i otvoreno za sve zainteresovane ljubitelje muzike!

Odabrani novi članovi sastava imaće jedinstvenu priliku da putuju na turneju širom Evrope tokom leta i jeseni 2012. godine.

Dom omladine Beograda, kao domaćin ove radionice i audicije, poziva mlade saksofoniste iz Srbije da uzmu učešće u ovom projektu. Producent radionice je belgijska kuća MET-X, uz podršku programa za kulturu Evropske unije.

Komentari