Trčanje.rs Maratonska nedelja – Beograd 2012.

Trčanje.rs organizuje trkačku nedelju pred 25. Beogradski maraton. Ova manifestacija ima za cilj da Beogradski maraton približi drugim maratonima u Evropi ali i da promoviše trčanje kao pitanje kulture jednog grada. “Svaki veliki svetski maraton prate zanimljive manifestacije, velika publika na ulicama grada, karnevalska atmosfera… Maraton je prilika da grad pokaže svu svoju lepotu, duh, mladost, otvorenost, kulturu. Trčanje.rs ima viziju Beograda kao svetske metropole, a svaku metropolu pre svega čine njeni građani. Zato, već 3. godinu zaredom, Trčanje.rs organizuje događaje koji čine naš maraton kvalitetnijim”. – kaže Uroš Zmijanac, urednik sajta trcanje.rs 

Klub uličnih trkača Trcanje.rs će i ove godine učestvovati na manifestaciji sa više od 50 svojih članova. Velikom broju članova kluba ovo će biti prva maratonska ili polumaratonska trka.

U sklopu Maratonske nedelje sajt Trcanje.rs će pružiti sve potrebne informacije i savete učesnicima jubilarnog maratona.

U saradnji sa Domom omladine Beograda, Trcanje.rs će u četvrtak 19. aprila od 20:00 održati predavanje o trasi Beogradskog maratona i savetovanje o pripremama trkača i trkačica u poslednjim danima pred trku. Na predavanju će govoriti sportski direktor i trener kluba uličnih trkača Trcanje.rs – Ivan Radenković. U petak 20. aprila u velikoj Sali Doma omladine će sa početkom u 20:00 biti prikazan dokumentarni film “Run for your life”, o Fredu Libou, osnivaču najvećeg maratona na svetu koji se održava u Njujorku.

Takođe, za vreme Beogradskog maratona u saradnji sa organizatorima, Trcanje.rs organizuje akciju uključivanja Pejsmejkra–  iskusnih trkača i trkačica, oko kojih se formira grupa ljudi koji žele da završe trku u istom vremenu. Na taj način rekreativni trkači i trkačice ne moraju da se brinu da li trče suviše sporo ili brzo u odnosu na ono što su planirali. Ujedno, grupa daje motivaciju i podršku pojedincu da ne odustane kada je teško.

Trčanje.rs je lider u stavaranju moderne trkačke zajednice i omasovljenju trkačkog pokreta. Kroz direktan rad sa korisnicima, organizaciju inovativnih projekata i umrežavanje aktera podižemo standarde u trkačkoj zajednici i promovišemo trčanje kao aktivan životni stil u društvu. Više o aktivnostima kluba, zainteresovani mogu saznati na sajtu www.trcanje.rs

Komentari