Di Luna Blues Band oduševio publiku za kraj letnje MONDAY BLUES sezone Di Luna Blues Band одушевио публику за крај летње MONDAY BLUES сезоне

U završnici letnje sezone koncertnog serijala MONDAY BLUES, 28. avgusta na Platou Milana Mladenovića nastupio je jedan od najdugovečniji beogradskih bluz sastava, Di Luna Blues Band. Grupa koju domaća publika rado sluša, kako u klupskim prostorima, tako i na brojnim koncertnim binama i festivalima, i ovoga puta napravila je sjajnu atmosferu i oduševila publiku svojim nastupom.

 

Di Luna Blues Band osnovali su 1989. godine Sale Ranđelović – Ranđa i Dragan Marković – Mare, rodonačelnik bluza na ovim prostorima. Bend je počeo rad sa ciljem da kroz žive nastupe podeli radost muziciranja i ljubav prema bluzu. Veliki broj nastupa i uvek dobra atmosfera na njihovim svirkama, zalog su dugovečnosti i objašnjenje zašto sa uspehom opstaju do danas, uz stalno podmlađivanje, kako sastava, tako i publike.

Dragan Marković – Mare istakao je kako mu je veoma drago što je Di Luna Blues Band deo ovog koncertnog serijala koji Dom omladine Beograda godinama organizuje, jer smatra da je Monday Blues program sjajna prilika za sve građane Beograda da čuju kvalitetnu bluz muziku, ali i podržava inicijativu da se kroz popularizaciju ovog muzičkog pravca afirmišu i mlađi muzičari.

Dom omladine Beograda pokrenuo je Monday Blues serijal low-noise bluz koncerata u maju 2017. godine, a do sada je održano 90 koncerata u centralnom holu i na Zidiću DOB-a, na kojima su nastupili brojni domaći bluz izvođači. I ovog leta na Platou Milana Mladenovića publika je imala priliku da besplatno čuje nekoliko odličnih predstavnika naše bluz scene: Cotton Pickers, Loup-Garou, Pilot Blues Band i Nikolu Inića Inkea.

 

Komentari