DOM OMLADINE BEOGRADA U GOSTIMA: NIKŠIĆ

Dom omladine Beograda (DOB), kao jedna od vodećih ustanova kulture u Srbiji, pokrenuo je 2017. godine program saradnje sa srodnim institucijama u drugim gradovima naše zemlje i regiona, sa željom da deo svojih kvalitetnih i zanimljivih programa ponudi široj publici. Do sada je održano više programa u nekoliko gradova, a novo gostovanje zakazano je za 19. septembar u Nikšiću (Crna Gora).

Dom omladine Beograda ovo gostovanje realizuje u saradnji sa Opštinom Nikšić, Nikšićkim pozorištem, JU Zahumlje i Turističkom organizacijom Nikšić, povodom Dana opštine i zvaničnog sporazuma o saradnji, koji su nedavno potpisali v.d. direktora Doma omladine Beograda, Andrija Bojanić i predsednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević.

 

PROGRAM:

18:00  JU Zahumlje: VIS „Naše tetke“

Vokalni trio iz Beograda u pratnji vrsnih muzičara izvešće starogradske pesme i romanse uz džez prizvuk.

20:00 Nikšićko pozorište: „Salsa y Punto

Vrhunski muzičari sa Kube i iz regiona, koji sviraju latino muziku u ritmu salse, latino džeza, rumbe, ča-ča-ča, merengea, bačate i tradicionalnog kubanskog zvuka.

22:00 House pub B&B: „Monday blues“

Klupska svirka sa vrlo intimnim izvođenjem bluz klasika Petera Greena, Roberta Johnsona, Sonny Boy Williamsona, Otisa Rusha, Elmore Jamesa, Big Bill Broonzyja i mnogih drugih.

ULAZ NA SVE KONCERTE JE BESPLATAN!

Ciklus programa „Dom omladine Beograda u gostima“ osmišljen je kao platforma za umrežavanje između kulturnih centara širom Srbije i regiona. Kroz gostovanja sa programima u našoj organizaciji, koji predstavljaju profil sadržaja koji DOB redovno predstavlja publici, pokušavamo da proširimo model delovanja u kulturi koji jednako poštuje umetnike i publiku, i pruža priliku za dijalog među njima, što je deo naše osnovne misije.

Komentari