Tribina “VEČERNJE ŠKOLE” za mlade

Učesnici: mladi glumci:  Dragana Mićalović, Ljuba Bulajić, Aleksandar Stanimirović, frontmen Amadeus benda, kao i član grupe Beogradski Sindikat, Boško Ćirković Škabo, olimpijac Čaba Silađi, Marko Stojanović, v.d. direktora Doma omladine Beograda i drugi. Debatni partneri: Helena Ivanov i Stefan Siridžanski .
U muzičkom delu programa učestvuju: Bend VLCovers, violinista  Filip PatIgor Terzija, pevač

Omladinska organizacija “Večernja škola”  će 18. marta u saradnji sa Domom omladine Beograda organizovati edukativnu i nesvakidašnju tribinu za mlade. Program će početi u 19 sati  u Tribinskoj sali, a učesnici programa će biti javne i afirmisane ličnosti koje će govoriti o mnoštvu edukativnih tema. “Uticaj popularne kulture na sistem vrednosti”, “Život u Srbiji nakon školovanja”, “Beli, crni žuti… svi smo isti”, “Droga kao negativan stil života”… su samo neke od tema koje će naši gosti, govornici, odabrati i izlagati.

Da je sam tok i izgled tribine drugačiji i dinamičniji, mogli su da se uvere svi koji su u decembru prošle godine bili na premijernom okupljanju “Večernje škole” u 13. beogradskoj gimnaziji na Banovom brdu. U Domu omladine će vam se obratiti afirmisane javne ličnosti, pošto do tribine ima nešto manje od mesec dana, svakodnevnim praćenjem sajta i Fejsbuk stranica DOB-a i “Večernje škole”, saznaćete celokupan spisak. Za sada ćemo vam otkriti da će u tribinskoj sali u 19 sati 18. marta biti mladi glumci Dragana Mićalović, Ljuba Bulajić,  član grupe Beogradski Sindikat, Boško Ćirković Škabo,  zatim olimpijac Čaba Silađi koji će govoriti o školovanju i sportu kao celini, kao i Helena Ivanov i Stefan Siridžanski koji su debatni partneri, Helena je najbolji govornik na poslednjem prvenstvu Sveta, dok je Stefan takođe finalista svetskog prvenstva.

Muzički deo je takođe veoma bitan deo koncepta “Večernje”, za njega su zasluženi momci iz benda VLCovers i specijalni gost, Bane Lalić MVP.  Bendu VLCovers će se pridružiti i fenomenalni violinista, Filip Pat.

Cilj tribina i sličnih akcija koje će biti u zajedničkoj organizaciji Doma omladine Beograda i “Večernje škole” jeste da se što više dece vrati na svoje “prirodno boravište”, u Dom omladine Beograda. Raznovrsne akcije i radionice su namenjene omladini kojoj želimo da poručimo da je korisnije i bolje da se usavršavaju u novom IT kutku Doma omladine, nego da provode vreme pokraj svojih računara uz igrice i društvene mreže.

“Večernja škola” je organizacija koju čine isključivo mladi, okupljeni sa željom da se bave društveno-korisnim stvarima, da organizuju razne edukativne akcije, i samim tim sebe edukuju i unapređuju. Na sastanku v.d. direktora Doma omladine Beograda, Marka Stojanovića, i autora “Večernje škole”, Petra Lazića, dogovorena je saradnja u narednom periodu u raznim oblastima i delovanjima.

Komentari