Tribina: MUZIKA – UMETNOST ILI LEK?

Tribina BIOETIČKOG DRUŠTVA SRBIJE
Moderatori i predavači: Doc. dr Predrag Mitrović, kardiolog (Urgentni centar, Klinika za kardiologiju KCS, Beograd) i Mr Aleksandra Paladin, muzikolog (Radio Beograd 1, RTS)
Gosti i predavači: Mr Vera Milanković, kompozitor (Fakultet muzičke umetnosti, Univerzitet umetnosti u Beogradu), Dr Milena Petrović, muzikolog, muzički pedagog (Fakultet muzičke umetnosti, Univerzitet umetnosti u Beogradu) i Gordana Ačić, psiholog, muzički pedagog (MŠ “Vojislav Vučković”, Beograd).

Šta sve muzika može da bude, čemu može da služi i kako danas možemo da je koristimo? Kolika je uloga muzike u našem životu? Na koji način je možemo primeniti u medicini i koje su sve mogućnosti njene terapijske primene? Savremena medicina postavlja pitanje da li se primena muzike u lečenju pojednih bolesti može kontrolisati, odnosno da li se muzika može primeniti kao lek? Ovo su pitanja o kojima razgovaramo u okviru tribine “Muzika – umetnost ili lek?”

 
Docent doktor Predrag Mitrović i muzikolog Aleksandra Paladin pokušaće, zajedno sa gostima trbine, da objasne da li se muzika može upotrebiti  kao lek, u tačno propisanim dnevnim dozama ili je muzika, ipak, samo umetnost.

Komentari