Tribina: Vampiri – Motiv vampira u fikciji i u stvarnosti, u književnosti i na filmu

Organizacija: Dom omladine Beograda i IK “Admiral Books
Vampiri. Nesumnjivo najintrigantnija stvorenja svih svetskih folklora. O njima je napisano nebrojeno mnogo knjiga, snimljeno jednako mnogo filmova. Međutim i pored svih prepoznatljivih motiva, oni i dalje privlače pažnju mnogobrojne publike. Zbog čega je tako? 

Upravo na to pitanje jedan od mogućih odgovora nudi novi roman “Poslednja kap” Dragana Jovićevića, koji na originalan način pristupa fenomenu vampirizma i donosi dosad neispričanu priču o stvorenjima noći. Na tribini, sem promocije ove, i knjige Gorana Skrobonje „Vampirske priče“, biće reči i o poznatim filmovima i drugim knjigama na temu vampira.

Govore: Dragan Jovićević, autor knjige „Poslednja kap“; Goran Skrobonja, autor knjige „Vampirske priče“; Pavle Zelić, strip scenarista i pisac; Mileta Aćimović Ivkov, književni kritičar i Zoran Rapajić, izdavač (Admiral Books).
 
Po završetku, biće prikazan i film Miroslava LakobrijeLast Drop” koji je bio inspirisacija za roman.

 

Saradnjom sa Izdavačkom kućom ’’Admiral books’’ Dom omladine Beograda želi da programski pokrije izdavačke poduhvate koji se odnose na biografske i istorijske romane, pored već postojećih književno – kritičkih tribina i konferencija.

 

Komentari