Tribina: ŠOK MORALNE PANIKE

Ciklus: Šok uživo/Koridori DOB-a
Govore: Nenad Bekvalac i Aleksandar Radivojević

Od prve epizode „ŠOK KORIDORA“ koja se emitovala na ART TV-u borili smo se protiv bilo kakve cenzure i posvetili se promovisanju šoka u umetnosti. Ideja „kulturnog kontejnera“ je da u njemu skupljamo sve ono što izlazi izvan bilo kakve granice „normalnog“, sve ono što se smatra dekadentnim, devijantnim ili tabuom.

 

Konvencijama se uvek određivalo šta je to umetnost i uvek se uzimalo u obzir ono što misli većina, a mi smo oduvek odbijali da prihvatimo te norme koje ograničavaju i uvek idemo izvan njih, ostavljajući svakome da odluči šta je lepo. Niče je jednom lepo napisao da svako treba da stvori svoju estetiku. Uvek ima onih koji ne shvataju šta je neko hteo da kaže ili odbijaju da čita između redova ili da vide šta treba neko delo da predstavlja i padaju u neku vrstu „moralne panike“ kada smatraju da tako nešto treba uništiti i saseći u korenu. Na ovoj tribini ćemo se prošetati kroz svetsku kinematografiju i prikazati inserte iz filmova koji se bave ŠOKOM MORALNE PANIKE.

Pridružite nam se 23. novembra od 19:00 u DOMU OMLADINE BEOGRADA!

 

***************
Dom omladine Beograda sprovodi sve mere propisane od strane nadležnih organa, u cilju suzbijanja cirkulacije koronavirusa. Nošenje zaštitne maske je obavezno na programima DOB, u prostoru postoje dezo-barijere i sredstva za dezinfekciju ruku, vodi se računa o fizičkoj distanci i maksimalnom broju posetilaca u skladu sa propisima. Molimo publiku da bude odgovorna prema sebi i drugima, te da se pridržava propisanih mera.

Komentari