Razgovor o knjizi “Povremena poput vikend-naselja” Maše Seničić

U okviru Beopolisovog Malog sajma knjiga sreda, 21. oktobra biće održan razgovor o pesničkoj knjizi “Povremena poput vikend-naselja”. Razgovaraće o knjizi, i ne samo o njoj, autorka Maša Seničić i Ognjen Aksentijević. Izdavač je Treći trg.

 

 

Maša Seničić (Beograd, 1990) je scenaristkinja, pesnikinja i novinarka. Kao diplomirana dramaturškinja na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, pod okriljem iste institucije završila je i master studije Teorije dramskih umetnosti i medija. Sarađivala je na različitim domaćim i međunarodnim projektima, pre svega u polju filma kao autorka i saradnica, a zatim u pozorištu i na radiju. Ko-selektorka je programa Hrabri Balkan u okviru Festivala autorskog filma i jedna od osnivača, koordinatorka i mentorka u okviru programa Filmkulture. Piše prozu i poeziju koja je objavljivana u domaćim i regionalnim časopisima (Poezija, Polja, Letopis Matice srpske, Zent, Prosvjeta, Dometi…), zbornicima (Rukopisi, Dostojno jest, Ovo nije dom, Čiji grad?) i na onlajn portalima (Agon, Eckermann, Libela, Strane, Kritična masa…). Njena prva zbirka pesama, “Okean”, nagrađena je “Mladim Disom” za 2015. godinu, dok je njena druga knjiga poezije, “Povremena poput vikend-naselja” (Treći Trg/Srebrno drvo, 2019) osvojila nagradu “Dušan Vasiljev”. Seničić pohađa Doktorske naučne studije Teorije dramskih umetnosti, medija i kulture (FDU), sa fokusom na teoriju filma i medija. Proteklih godina radi kao glavna urednica BeforeAfter portala, kao deo redakcije Milica magazina, te na samostalnim projektima i publikacijama koje uporište imaju u studijama sećanja i digitalnoj humanistici.

 

***************
Dom omladine Beograda sprovodi sve mere propisane od strane nadležnih organa, u cilju suzbijanja cirkulacije koronavirusa. Nošenje zaštitne maske je obavezno na programima DOB, u prostoru postoje dezo-barijere i sredstva za dezinfekciju ruku, vodi se računa o fizičkoj distanci i maksimalnom broju posetilaca u skladu sa propisima. Molimo publiku da bude odgovorna prema sebi i drugima, te da se pridržava propisanih mera.

 

Komentari