Promocija knjige “Savremena čitanja Velikog inkvizitora”

Učestvuju: Marija Radić, Vulkan izdavaštvo; dr Vladimir Cvetković, Institut za filozofiju i društvenu teoriju; Danijela Marković, Institut za studije kulture i hrišćanstva; prof. dr Davor Džalto, Univerzitetski koledž Stokholm. Moderator: Sergej Beuk, urednik tribinskog programa DOB.

 

Izdavačka kuća Vulkan i Institut za studije kulture i hrišćanstva predstavljaju čitalačkoj publici savremena čitanja “Legende o Velikom inkvizitoru” (priređivači: Davor Džalto i Danijela Marković), povodom jubileja 140 godina od objavljivanja romana “Braća Karamazovi” i 200 godina od rođenja F. M. Dostojevskog.

Pored teksta “Legende”, čitaoci će imati prilike i da se upoznaju sa deset savremenih tumačenja tog teksta, kao i “Braće Karamazovih”, iz književnih, filozofskih, i teoloških perspektiva.

 

***************
Dom omladine Beograda sprovodi sve mere propisane od strane nadležnih organa, u cilju suzbijanja cirkulacije koronavirusa. Nošenje zaštitne maske je obavezno na programima DOB, u prostoru postoje dezo-barijere i sredstva za dezinfekciju ruku, vodi se računa o fizičkoj distanci i maksimalnom broju posetilaca u skladu sa propisima. Molimo publiku da bude odgovorna prema sebi i drugima, te da se pridržava propisanih mera.

Komentari