Tribina: Šerovanjem do istine

Ciklus tribina: Mladi i demokratija

Danas su tradicionalni mediji postali zastareli i spori u odnosnu na digitalne medije. Mlađe generacije u Srbiji gotovo su potpuno napustile konvencijalne medije i posvetile se praćenu sadržaja na YouTube-u i društvenim mrežama.

Tema naše sledeće tribine u okviru ciklusa ”Mladi i demokratija” jeste da razjasnimo koji su to razlozi zbog kojih se mlađa generacija u Srbiji okrenula gotovo isključivo sadržajima na internetu i koja je prednost digitalnih medija u odnosu na tradicionalne, poput radija, novina i televizije.

-Zašto mladi danas ne obraćaju više pažnje na sadržaje koje plasiraju konvencionalni mediji?
-Kada i zašto su YouTube i društvene mreže gotovo potpuno zamenile konvencionalne medije (radio, televiziju, novine)?
-Koliko je društo odgovorno za to što su se mladi okrenuli sami sebi (mladi su morali da stvore sadržaje sami za sebe)?
-Zašto u Srbiji mladi nemaju poverenja u tradicionalne i konvencionalne medije i da li je to fenomen i u drugim državama?
-Zašto starije generacije (ali i novinari) imaju negativan odnos prema novim digitalnim medijima (strah da ih je vreme pregazilo)?

Učesnici tribine:
Marko Miranović: moderator i urednik tribine, diplomirani politikolog i master (politička teorija, sociologija i parlamentarizam), novinar i voditelj na Radio Beogradu 2, glavni urednik Impact YouTube kanala

Marija Simojlović, studentkinja druge godine Fakulteta za medije i komunikacije, na smeru Komunikacije i odnosi s javnošću. Dobitnica prve nagrade na konkursu Evropske federacije novinara i Sindikata novinara Srbije na temu “Kako do odgovornih medija i novinara kojima verujemo”.

Aleksandar Pavković: urednik, novinar i voditelj Balkan Info kanala i produkcije. Aleksandar je jedna od vodećih ličnosti naše YouTube scene i jedna od najuticajnijih i najcenjenijih novinara na srpskoj YouTube sceni.

Marko Jeremić: je studirao Fakultet političkih nauka u Beogradu, smer međunarodni odnosi. Započeo je karijeru na Balkan Info kanalu. Danas je voditelj, urednik i novinar Balkan Info produkcije, kao i voditelj i autor emisije ”Globalno” na BN televiziji. Marko se smatra jednom od vodećih ličnosti naše YouTube scene.

Komentari