Tribina: “Koja je Vaša životna metafora?”

Ciklus: Psihologija svakodnevice

Lična metafora svakoga od nas u velikoj meri definiše nesvesni životni plan, koji često postaje odrednica naših života. Psihološki scenario ima mnogo sličnosti sa našim metaforama, koje izgovaramo, u koje verujemo ili koje boje naše osećanja i osete. Da li je vaš životni scenario nalik sapunici, dosadnoj farsi, ludoj avanturi ili živite sa nepredvidljivim dramatičnim obrtima, koje drugi kreiraju?!

Na ovoj tribini rasvetlićemo suštinu životnog narativa, prepoznati dominantne metafore koje ga čine, i odlučiti da li ćemo razvijati psihološke opcije u smeru autonomije, i kapacitete za svesnost, spontanost i bliskost.
Osnova svakog scenarija počinje sa tri pitanja koja uključuju lični identitet i naš životni tok:
• Ko sam ja?
• Šta ovde radim?
• Ko su ovi drugi?

Ova tribina će Vam otvoriti perspektivu, na koji način možete prevazići nesvesne mehanizme koji blokiraju autentične odluke i izbore.
Moderator: Uroš Pavlović, predsednik Asocijacije edukativnih praksi, trener asertivne komunikacije i edukant transakcione analize u Udruženju TAUS.

Govornik:
Maja Pavlov je diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Ona je nacionalno sertifikovani transakcioni analitičar (Savez društava psihoterapeuta Srbije), kao i međunarodno sertifikovani CTA (SAD, San Francisco) i supervizor (PTSTA). Unapređujući veštine postaje i NLP trener. Vodedi svoju dvadesetogodišnju psihoterapijsku praksu, neguje i rad radioničarskih, edukativnih i terapijskih grupa ljudi, u zemlji i inostranstvu.
Maja je član TAUS-a, gde drži napredne edukacije transakcione analize za psihoterapeute.
Potekla je iz TA škole dr. Zorana Milivojevića, TA – Asocijacije transakcionih analitičara Srbije.
Član je međunarodnih udruženja za transakcionu analizu: ITAA i EATA.
Od 1999. g. Maja vodi razvojne, a kasnije i edukativne grupe TA, kao i NLP treninge u Beogradu, Novom Sadu, Subotici i Rijeci.
Jedan je od osnivača HRIO organizacije čija je vizija širenje praktične psihoterapijske i psihološke prakse i primena dostupnih psihoterapijskih i NLP alata za kvalitetniji život.
Takođe, ona radi na podizanju platformi inovativnih i efikasnih socijalnih struktura u lokalnim zajednicama, kao što su dnevni centri za različite grupe korisnika, među kojima su i osobe sa psihičkim problemima. Putanju i autorstvo, od projektne ideje do konkretne realizacije, ispratila je kroz višegodišnju inicijativu prvog Centra za mentalno zdravlje u Novom Sadu, u saradnji sa psihijatrijskom klinikom u Novom Sadu, stvarajudi uslove za umrežavanje akademskih Univerzitetskih grupa studenata i omogudavanja njihovog učešda u praktičnom psihoterapijskom i grupnom radu.
Na poziv Holandske organizacije Cordaid iz Haga, boravi 6 meseci u Indiji radeći na projektu razvoja psiholoških rezilijenci radnih timova i vođa zajednica posle cunamija. Korporativno je angažovana u saradnji sa Psihopolisom na treninzima za NLP praktičare, NLP mastere i trenere. Transakcionu analizu je učila od dr Snežane Milenković, dr Zorana Milivojevića (TSTA), dr Nataše Cvejić – Starčević (TSTA) i dr Aleksandre Bubere (TSTA).
Pohađala je niz radionica sa svetskim imenima iz TA prakse: Van Džoinsom, Stivenom Karpmanom, Mevis Klajn, Sari Van Poeljo, Ričardom Erskinom, Markom Vidovsonom, Džonom Meknilom, Tonijem Vajtom, Markom Macetijem, Šarlot Sils, Elenom Sobolevom (TSTA) i drugima. Korišćenje i edukaciju NLP alata prošla je sa uglednim svetskim i domaćim trenerima: Slavicom Skvajer (SRB), Draganom i Draganom Mladenović (HR), Čarlsom Foknerom (UK), Tomom Bestom (SAD), Berndom Isertom (DE) i Majklom Holom (SAD).
Usavršavala se u Novom Sadu, Beogradu i Zagrebu.

Komentari