Tribina: POP GOTIKA

Ciklus: POP KULTURA
Govori: prof. dr Aleksandar S. Janković
Gost večeri: Goran Marić, pesnik i muzičar (ex Bjesovi)

Gotska subkultura od sedamdesetih do danas. Od engleskih romantičarskih pesnika do Merilina Mensona. Od Tima Bartona do Donija Darka. Tranzicija interesnih grupa u rasponu od 40 godina kroz nasleđe Roberta Smita i The Cure.

Kada i kako je “gotika” postala mejnstrim. “Gotika kod nas” od “Berlinen Štrase” i  “Morbidi i Mnoći”  do hrvatskog pevača Damira Urbana.

Dom omladine i u 2013. godini nastavlja sa serijom predavanja dr Aleksandra S. Jankovića, prvog predavača predmeta POP KULTURA u našoj zemlji. Svakog poslednjeg petka u mesecu mlada publika tribina Doma omladine Beograda moći će da stekne uvid u različite teorije popularne kulture.

Uz dr Aleksandra S. Jankovića kao gosti predavači pojaviće se različiti umetnici, teoretičari, ali i doktoranti FDU sa sopstvenim tezama.
Osnovni teoretski cilj ove serije predavanja je postavljanje jasne demarkacione linije između percepcije masovne i popularne kulture, a u cilju sprečavanja zamene teza, koje je dovelo do ozbiljnih poremećaja kriterijuma u našem društvu.  

Sledeće predavanje u ciklusu:  KULT PESAMA,  petak, 25. oktobar u 19 sati, gost Nebojša Krivokuća povodom knjige “39 pesama”.

 

PRIDRUŽITE NAM SE I NA FEJSBUKU!

Komentari