Tribina: ISKUSTVO KONCERATA NA ZIDIĆU – JAVNOST I UNDERGROUND

Učesnici: Dragan Ambrozić, Miloš Ivanović – Kepa, Tomislav Grujić, Aleksandar Pavlić, Ilija Duni // Moderator: Galeb Nikačević H.J.

Dom omladine Beograda tokom juna meseca pokrenuo je novu programsku inicijativu “Koncerti na zidiću” i otvorio novu mini letnju scenu, na Platou Milana Mladenovića ispred DOB-a. Program je počeo kao predstavljanje najnovijih muzičkih pojava kod nas, svakog petka od 20h.

Želja nam je bila da pružimo priliku kvalitetnim muzičarima da se predstave na najprometnijem mestu u gradu, ali i da studentima i đacima koji raspust provode u Beogradu, kao i ostalim našim sugrađanima i gostima glavnog grada, omogućimo jedinstveno, besplatno muzičko druženje. Zbog velikog interesovanja javnosti, bendova i medija, Dom omladine Beograda je koncerte „na zidiću“  od avgusta organizovao i subotom.

Ovim projektom želeli smo da postignemo sledeće:

1. Predstavljanje nove muzičke scene beogradskoj publici. Scene koja je jaka, vitalna, živi i stvara u Beogradu i Srbiji i čini mnogo za kulturu i subkulturu ove zemlje, a nema, nažalost, podršku mejnstrim medija i ukoliko niste aktivni član ove scene, veoma teško možete doći do njihove muzike.

2. Premošćavanje takozvane “letnje sezone”, kada se ne dešava ništa, a posebno ne u prostorima koji nisu na otvorenom.

3. Približavanje Doma omladine Beograda građanima i gostima Beograda.

Nakon više od 12 nedelja u kojima smo organizovali koncerte, rešili smo da zaokružimo ovu veoma uspešnu akciju javnim obraćanjem iz Tribinske sale Doma omladine – upravo na temu muzike i muzičke scene u Srbiji danas.

Tribina se sastoji iz dva dela:
1. Osvrt na Koncerte na zidiću i sabiranje utisaka i saznanja o onome što se dešavalo tokom protekla dva i po meseca.

2. Iniciranje i početak jednog velikog razgovora na temu muzike u Srbiji: zašto ovakva muzika nema mejnstrim podršku, zašto od muzike ne može da se živi i šta je popularna muzika u Srbiji.

Pridružite nam se u četvrtak, 26. septembra od 18h na tribini i učestvujte u diskusiji!

 

PRIDRUŽITE NAM SE I NA FEJSBUKU!

Komentari