Tribina: Pevajte sa nama uz „Dr Horrible’s Sing-Along Blog“

Tribina Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”

Dr Horrible’s Sing-Along Blog je mini internet projekat iz 2008. braće Vedon (Džosa, Zaka i Džeda) i Morise Tenčeron–nešto kasnije–Vedon (g-đa Džed, za one koje zanima). Vrlo neobičan i hrabar poduhvat: mali budžet, mala ali odabrana glumačka ekipa, forma mjuzikla, internet distribucija…

Zvezde su im bile naklonjene i postigli su ogroman uspeh. Za to je, pored nadahnutog scenarija, muzike i režije, svakako zaslužna genijalna postava koja je verovala u uspeh projekta:
– Feliša Dej (Vaj iz „Bafi“, Codex iz „The Guild“; ovde glumi vrlu Peni),
– Nejtan Filion (kapetan Mal Rejnolds iz „Firefly“, Kasl iz, jelte, serije „Castle“, ovde glumi nadmoćnog i nadmenog Kapetana Čekića)
– Nil Petrik Heris (Barni iz „Kako sam upoznao vašu majku“ tj HIMYM, ovde glumi Dr Užasnog*, zlog naučnika koji želi da potuče Čekića, osvoji svet i srce vrle Peni)

Dobili su brojne  nagrade za web-program, za humorističke programe, za kratku formu fantastike, a i diskovi su im se pozlatili. Pojavio se DVD, strip, knjiga, izvode ih amaterske i neamaterske trupe, od srednjoškolaca do profesionalnih izvođača, a najgikovskija seksi igračka na svetu (ako je verovati izboru Cracked.com) nosi ime Kapetana Čekića.

Ponosni smo da predstavimo prvo javno prikazivanje Sing-Along Bloga, a od vas očekujemo da — pevate sa nama.

Komentari