Tribina: “Odnosi vredni spašavanja”

Ciklus tribina: PSIHOTERAPIJSKE PRIČE

Gost: Bojan Vuković, sertifikovani EFT terapeut za parove i EFT supervizor

Moderator: Uroš Pavlović, dipl. psiholog, psihoterapeut pod supervizijom, osnivač Asocijacije edukativnih praksi

 

Deluje da nemamo mnogo vremena za pogrešne izbore, imamo potrebu da ubrzamo stvari kako bi mogli sve da postignemo. Kako odlučiti koja veza je vredna spašavanja, da li je naš odnos u kome smo baš ono pravo?

Nakon žučne rasprave sa bliskim osobama ponekad imamo doživljaj da nas ne razumeju I da možda I ne treba ništa da pokušavamo da popravimo, jer će uvek sve biti isto. Sa druge strane da li je ljubav dovoljna za spas? Ako ne, da li smo osuđeni da trpimo, ili pak odustajemo od odnosa u Kojima se osećamo nelagodno.

U ovom preispitivanju, I vrlo surovom procesu gde biramo hoćemo li ostati ili ne, nisu imuni ni naši bliski prijatelji. Ljudi koji su tu nekada kao potpuna podrška, a zatim se nešto promeni I više ne možemo da se oslonimo na njih.

Koje odgovore nam može ponuditi bračna i porodična terapija, koja svakodnevno pod svetlom ima upravo ova pitanja.

Bojan Vuković je sertifikovani EFT terapeut za parove i EFT supervizor (serifikovan od strane ICEEFT). Sertifikovani sistemski porodični terapeut i trener. Nosilac nacionalnog i evropskog sertifikata za psihoterapiju. Preko deceniju je imao iskustvo u radu s decom i mladima bez roditeljskog staranja (radio je u ustanovi i nevladinoj organizaciji, grupni rad, porodičnu terapiju). Ima stalnu privatnu praksu u Beogradu.
Poseban fokus interesovanja je rad sa parovima (bilo hetero ili istopolnim parovima) na našem ili engleskom jeziku, onlajn ili uživo.
Osnivač i predsednik Centra za emocionalno fokusiranu terapiju Srbije.

 

 

Komentari