Tribina: Od teorije do zavere

Tribina Udruženja ATEISTI SRBIJE
Govore: Voja Antonić, izumitelj, novinar i pisac, Vladimir Burgić, dipl. farmaceut
Od kada je sveta i veka, teorije zavere su korišćene, što kao razbibriga, što kao metoda uticaja na naivne ili povodljive ljude. Vremenom, napredovala je tehnologija, pa su i priče, iz domena magijskog i sujevernog, napredovale do kvazinaučnog i na određenim tehničkim podacima zasnovanog, paranormalnog.

Srbija tu nije izuzetak. Od srednjevekovnih mitova na granici teorija zavere, vezanih za sudbinu Srba i tragičnu izdaju koja je ceo narod bacila u ropstvo, a državu rasula prvo među velikašima, a onda i ostavila na milost i nemilost osvajačima, došli smo do današnjih omiljenih teorija zavere. Tu je pre svega HAARP, uređaj koji jednovremeno menja i klimu i misli, od pravljenja netopljivog snega, do sterilisanja Srba. Potom su tu “kemtrejls”-i, zloćudni i sterilišući, sve samo ne kondenzacijski tragovi potekli iz avionskih motora. Onda dolazimo do GMO-a, univerzalnog mutagena i sterilizatora, kao i do nezaobilaznih mističnih društava, Templara, Iluminata i nikada zaboravljenih Masona, koji dabome upravljaju svetom i kao jedan od svojih najvažnijih zadataka, predano istrebljuju Srbe ili im bar sisitematski postavljaju klipove u točkove kada god su nadomak nekog epohalnog uspeha. Ovi poslednji doduše nemaju kao jedan od ciljeva sterilisanje Srba, ali su svakako od zagovornika teorija zavera prepoznati kao neprijatelji.

Udruženje “Ateisti Srbije”, u saradnji sa Domom omladine Beograda, poziva vas na tribinu o istinama, predrasudama, zabludama i štetnim posledicama pothranjivanja i prihvatanja teorija zavere u savremenom srpskom društvu, uz osvrt na uzroke i dublje istorijske razloge.

Pridružite nam se  25. marta i pomozite da srušimo još jednu veliku i tamnu, ali ipak poroznu, kulu od peska, sagrađenu na dogmama i neznanju.

Komentari