Tribina: Mere za borbu protiv epidemije i pandemije koronavirusa i održavanje kontinuiteta poslovanja

Govore: dr Predrag Kon, Institut dr Milan Jovanović-Batut; dr Vladimir Brusić, analitičar velikih podataka u oblasti bioinformatike, Univerzitet Notingem, Sanaj, Kina; Petar Kočović, Univerzitet Union – Nikola Tesla.

Moderator: Ivana Milenković, novinarka RTS

Svetska zdravstvena organizacija je kategorizovala nivo globalnog širenja zaraza na 7 nivoa, od kojih je 6 faza uzlazna kategorija, a jedna silazna. Trenutno je na snazi faza 5 (poslednji nivo epidemije), a pandemija jos nije proglašena. Ali, glavni talas epidemije na globalnom nivou, prema statističkim krivama, očekujemo u narednih 40 dana. Vakcina će biti dostupna dosta kasnije.

Na tribini će biti reči o karakteristikama ovog virusa, kako se štititi od njega i o merama i saznanjima Instituta Batut u suzbijanju virusa u našoj zemlji. Dr Brusić je radio sa ekipom na Univerzitetu Harvard na vakcini protiv svinjskog gripa, pa će objasniti faze za razvoj vakcine, a govoriće i o najnovijim vestima iz Kine, naročito kad je u pitanju razvoj vakcina.

Petar Kočović će dati kratak opis procedura kojima bi kompanije trebalo da reaguju na odsutnost radne snage u iznosima od 10, 20, 30 i 40 procenata.

Tribina je namenjena radnim organizacijama, obrazovnim ustanovama i pojedincima.

Ulaz je slobodan.

Komentari