Tribina: MEDIJI I MLADI – BORBA TITANA

TRIBINA BIOETIČKOG  DRUŠTVA  SRBIJE

Govore:  mr Aleksandra Bokan, komunikolog, Dijana Ivanović, urednik rubrike u Radio Beogradu 2, Biljana Đorović, urednik u Radio Beogradu 2 i autor emisije Silen, Smiljana  Cvjetković, master psihologije i doktorandkinja, Medicinski fakultet BU.

Sam termin mediji (eng. the media) odnosi se na sredstva opštenja između velikog broja ljudi, pa se zato najčešće govori o masovnim medijima, ili masovnim komunikacijama, odnosno sredstvima masovnih komunikacija (masovnog  opštenja).

Masovni mediji danas obuhvataju mnoge različite forme kao što su televizija, novine, filmovi, časopisi, radio, reklamni oglasi, CD-ovi, video-igre, internet itd. Najznačajniji mediji u savremenom svetu jesu štampani mediji (novine) i elektronski mediji – radio, televizija, internet i svi oni vrše jak uticaj na naš svakodnevni život, naša shvatanja, mišljenje, osećanja i delanje. Praktično to znači da radio, televizija, štampa, internet jesu sredstva, tačnije posrednici preko kojih se prenose poruke određenog sadržaja. Kakav je uticaj savremenih medija na mlade? Koji su to medijski sadržaji koju su najprivlačniji mladima danas? Šta kažu rezultati istraživanja uticaja ’reality’ programa na mlade i uopšte na širi auditorijum? – neka su od pitanja koja će biti razmotrena u okviru ove tribine.

Komentari