Tribina: TRANSPLANTACIJA ORGANA U SRBIJI DANAS

Organizacija: Savez organizacija bubrežnih invalida Republike Srbije

Donacija organa i transplantacija u Srbiji je daleko ispod željenog nivoa. Cilj tribine je dan se organizacija donacija organa i transplantacija u Srbiji znatno poboljša.

Učesnici tribine su:  pukovnik prof. Đoko Maksić, načelnik Grupe internističkih Klinika VMA; prof. dr Radomir Naumović, predsednik Udruženja za transplantaciju organa Srbije, direktor Klinike za nefrologiju Kliničkog centra Srbije; dr Nenad Milojičić, v.d. direktora Uprave za biomedicinu Ministarstva zdravlja Republike Srbije, prof. dr Dušan Šćepanović, dečji hirurg i dečji urolog, master menadžmenta u zdravstvu, već 9 godina pacijent sa transplantiranim srcem i prim. dr Ljubinko Todorović, predsednik Saveza organizacija bubrežnih invalida Republike Srbije.

 

Učesnici tribine govoriće o o tome kako bolesnici doživljavaju donaciju organa i transplantaciju, o transplantaciji organa u Srbiji i posebno u Kliničkom centru Srbije, o naporima Ministarstva zdravlja Republike Srbije da se stanje poboljša, o donorskim karticama i organizaciji transplantacije organa u Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu,  dok će prof. dr Dušan Šćepanović  govoriti o transplantaciji u svetu i Srbiji i o svom ličnom iskustvu sa transplantacijom srca.

Komentari