Tribina: Libija, neotkrivena lepota

Ciklus tribina: ARAPSKE DRŽAVE I NARODI
Organizacija: Dom omladine Beograda i Arapski kulturni centar

Učestvuju: predstavnik ambasade Države Libije u Beogradu; Mensur Zukorlić, doktor nauka o književnosti, orijentalista, sudski prevodilac za arapski i turski jezik. Moderira: Bojan Vićentić, Arapski kulturni centar

Libija, poznata i nepoznata. Poznata po prijateljskim vezama i privrednoj saradnji sa Jugoslavijom, po mediteranskoj obali i prestonici Tripoliju. Nepoznata po bogatstvu istorije i tradicija, po kulturi i raznolikosti naroda koji je nastanjuju.

 

O CIKLUSU TRIBINA ARAPSKE DRŽAVE I NARODI

Da li znate kakve veze ima algebra sa arapskim jezikom i šta je to dimiskija? Odgovori na ova i mnoga druga pitanja o stvarima koje su nam poznate ali nismo sigurni odakle su i šta znače, kriju se u neizmernom kulturnom bogatstvu arapskog sveta. Kroz ciklus predavanja ARAPSKE DRŽAVE I NARODI upoznaćemo se sa nama geografski bliskim, šarolikim pejzažom arapskih naroda i zemalja. Saznaćemo do sada nepoznate činjenice o identitetu, duhovnosti i svakodnevnom životu Arapa. Diplomatski predstavnici arapskih zemalja i domaći istraživači predstaviće nam narode veličanstvene prošlosti i podjednako bogate i zanimljive savremenosti.

Komentari