Tribina: Geštalt psihoterapija – Svet svesnih ostvarenja

Ciklus tribina: MOJ PSIHOTERAPEUT

Govori: Tijana Mićović, MA kliničke psihologije i master geštalt psihoterapeut
Moderator: Uroš Pavlović, predsednik Asocijacije edukativnih praksi i psihološki savetnik pod supervizijom, trener asertivne komunikacije

Organizacija: Dom omladine Beograda i Asocijacija edukativnih praksi

 

Koliko smo svesni toga što radimo i načina na koji to radimo? Kako utičemo na sredinu, a kako ona na nas? Kako prekidamo spontanost kontakta sa sredinom i drugima i šta su posledice? Jesmo li imali nekada kreativnu adaptaciju?

Odgovore saznajemo na ovoj tribini!

Geštalt terapeut prvenstveno radi na svesnosti. Sa svesnošću dolazi i izbor, a cilj je da otkrijemo mogućnost izbora – prilikom kontaktiranja sa sobom i drugima.

Ovaj modalitet podržava princip eksperimentisanja kao podrškU promeni. To nam omogućava da uvažavajući staro, eksperimentišemo sa novim i pronađemo ono najadekvatnije.

Otkrijmo uz geštalt koliko smo istinski (ne)svesni!

 

Tijana Mićović – Osnovne i master studije psihologije, na smeru kliničke psihologije, završila je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, 2017 godine. Iste godine stekla je i diplomu geštalt psihoterapeuta u okviru Evropski akreditovanog obrazovnog instituta iz oblasti psihoterapije – Studio za edukaciju Beograd. Nakon toga završava master program iz geštalt psihoterapije u okviru evropski akreditovanog trening instituta iz oblasti psihoterapije na Malti (EAPTI-GPTIM). Trenutno je u okviru pomenutog instituta doktorand profesionalnog doktorata iz geštalt psihoterapije. Nosilac je Evropskog sertifikata za geštalt terapiju. Od 2019. godine je član naučnog borda Evropske asocijacije za geštalt terapiju. Takođe, 2019. godine je postala izvršni urednik časopisa “Geštalt zbornik”, u kojem se objavljuju stručni, pregledni i originalni radovi iz oblasti geštalt terapije i njoj srodnih disciplina. Trenutno je angažovana kao član naučne komisije V internacionalne konferencije o istraživanjima u geštalt terapiji planiranoj da se održi u Hamburgu septembra 2021. godine.

Svoje dosadašnje radove iz oblasti geštalt psihoterapije izlagala je na domaćim i inostranim konferencijama. Njena istraživačka interesovanja su fokusirana na razvojne krize, različite fenomene u odrastanju kod milenijalaca i postmilenijalaca, teoriju polja i promenu iz perspektive geštalt terapije. Pored psihoterapije, posvećena je i radu sa sportistima, njihovoj psihološkoj pripremi kao i njihovom ličnom rastu i razvoju.

 

 

***************
Dom omladine Beograda sprovodi sve mere propisane od strane nadležnih organa, u cilju suzbijanja cirkulacije koronavirusa. Nošenje zaštitne maske je obavezno na programima DOB, u prostoru postoje dezo-barijere i sredstva za dezinfekciju ruku, vodi se računa o fizičkoj distanci i maksimalnom broju posetilaca u skladu sa propisima. Molimo publiku da bude odgovorna prema sebi i drugima, te da se pridržava propisanih mera.

Komentari