Recitalno-muzička manifestacija “Veče poezije”

Recitalno-muzička manifestacija “Veče poezije” bazirana je na životu jednog običnog čoveka, od rođenja do duboke starosti. U pitanju je, zapravo, život svakog od nas, podeljen na 4 dela: pesme o detinjstvu, mladosti, zrelom dobu i starosti.

 

Uz muzičku pratnju i odgovarajuću scenografiju, učesnici će pokušati da prenesu poruku da smo svi slični, ophrvani sličnim brigama u tom procesu odrastanja i starenja koji jeste težak, ali i lep, uz ljude koji nas vole i koje volimo, te da je besmisleno živeti pod opterećenjem mržnje i briga.

Učesnici:
Maja Repić, rođena 1998. u Loznici. Završila je gimnaziju “Vuk Karadžić” u Loznici. Studira fakultet političkih nauka u Beogradu, odeljenje za novinarstvo. Učestvovala je u nekoliko projekata u oblasti istraživačkog novinarstva. Organizator tribine “Reportaže koje se pamte”.

Pavle Đurić, rođen 1998. u Gradiški. Završio Bogosloviju Svetog Save u Beogradu i sada studira teologiju u Foči. Svira gitaru i uči početnike da sviraju. Organizator pesničke večeri. Ljubitelj poezije.

Marko Matić, rođen 1996. u Loznici. Završio Bogosloviju Svetog Save u Beogradu i sada studira na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu. Član pesničkog kluba ‘Miloš Crnjanski’. Piše poeziju.

Predrag Pavlović, rođen 1996. u Loznici. Završio Bogosloviju Svetog Save u Beogradu, najstariju srednju školu u glavnom gradu. Studira na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu. Bavi se književnošću, muzikom, sportom, glumom… Ljubitelj kinologije, lova, ribolova i uopšteno prirode. Želi da radi posao koji će ga činiti boljim i koji će činiti boljim.

Igor Ilić, rođen 1997. u Leskovcu i Dušan Đorđević, rođen 1994. u Prizrenu. Studiraju na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu. Muzikom se bave dugo. Sviraju gitare i imaju svoju etno grupu “Amanet”.

Odabrane pesme:

Ispovest (prvo pevanje) – Vojislav Ilić Mlađi
Pretpraznično veče – A. Šantić
Voleo sam vas – A. Puškin
Vrt – Ž. Prever
Uzalud je budim – B. Miljković
Molba mladosti – D. Maksimović
Plavi žaket – D. Radović
Greh – D. Trifunović
Među javom i međ snom – L. Kostić
Bilo je žena – Lj. Ršumovic
Pismo majci – A. Jesenjin
Molitva – B. Okudžava
Mala moja iz Bosanske Krupe – B. Ćopić
Dolap – M. Rakić
Iskrena pesma – M. Rakić
Čovek govori Bogu – J. Dučić
Pesme smrti – J. Dučić
Emina – A. Šantić
Ostajte ovde – A. Šantić
Anabel Li – Edgar Alan Po
Pijanstvo – V. P. Dis
Sumatra – M. Crnjanski
Bila jednom ruža jedna – M. Mitrović
Plavi čuperak – M. Antić
Do viđenja druže moj – A. Jesenjin
Radujte se smrti – M. Matić
Staze – Đ. Jakšić

Komentari