Promocija projekta „Pesme koje vide“ povodom Dana belog štapa

Promocija plemenitog projekta pod nazivom „Pesme koje vide“, održaće se povodom Svetskog dana „Belog štapa“ posvećenog slepim i slabovidim. U okviru predstavljanja ovog projekta, biće promovisana knjiga ljubavne poezije i CD-a pod nazivom „Amarant ili o beskrajnoj ljubavi“, pesnikinje Ivanke Radmanović.

“Pesme koje vide” je projekat koji ima humanitarni karakter. Cilj je prikupljanje finansijskih sredstava za pomoć slepim i slabovidim. Inicijatori projekta su Ivanka Radmanović, pesnikinja iz Njujorka (SAD) i Agencija All About iz Beograda uz podršku Saveza slepih Srbije.

Inače, Ivanka Radmanović je svojom zbirkom pesama „Amarant ili o beskrajnoj ljubavi“ nadahnula Žarka Lauševića da se nakon dvadeset godina vrati glumi, tako što je prihvatio da govori Ivankinu poeziju i da, zajedno sa glumicom Lorom Orlović, snimi CD, a oboje umetnika su se odrekli honorara, takođe sa željom da se priključe ovom plemenitom projektu.

Ovaj projekat je početak kontinuirane akcije kojom planiramo da obeležimo sledeću godinu, jer osim sredstava za revitalizaciju bilioteke za slepe i slabovide „Dr Milan Budimir“ u Beogradu, potrebno je obezbediti i sredstva za opremanje Centra za informatiku i asistivne tehnologije kako bi se slepim i slabovidim učenicima, studentima, naučnicima pomoglo u radu. Na žalost, osim belog štapa i tamnih naočara, našim slepim sunarodnicima nije omogućena subvencionisana ili besplatna nabavka tehnološki savremenije pomoćne opreme. Cilj nam je da pokrenemo javno mnjenje i da pravna lica, uključenjem u ovu akciju i kupovinom CD-a ili knjige, pokažu svoje društveno odgovorno poslovanje i da na taj način pomognu slepoj i slabovidoj populaciji. Srbija ne sme da bude na začelju po svojim socijalnim programima i po uslovima u kojima žive osobe sa invaliditetom, rekla je Gordana Vlajić, PR Konsultant Agencije All About.

Projektu su se za sada pridružili: Matija Bećković, Štamparija NO  KAČI, Studio TIM Talenata, Studio Bombastik NY, Vinarija TIMET i Izdavačka kuća ARTE koja je objavila zbirku poezije “Amarant ili o besmrtnoj ljubavi”.

Projekat ima podršku Saveza slepih Srbije.

Komentari