Predstavljanje romana “VIA DOLOROSA” Darka Ješića

Učestvuju: Darko Ješić, autor i Jovica Jašin, glumac

Roman „VIA DOLOROSA“ predstavlja sentimentalnu ispovest slikara Tomislava Tabačkog, raspetog na vetrometini ideoloških sukoba i revolucionarnih prevrata u prvim decenijama dvadesetog veka, pa sve do Rezolucije Informbiroa, kada pisac na ovu priču stavlja tačku (ili zapetu).

 

 

Životopis ovog vojvođanskog slikara je ujedno i omaž likovnoj umetnosti iz jednog progresivnog i plodnog istorijskog perioda, istovremeno prožet filozofskim crtama usmerenim prema svim aspektima (ne)običnog života na ovim prostorima. Žanrovski bogat, a stilski komponovan u kombinaciji moderne sa starom školom pisanja, roman kroz trideset tri poglavlja pokazuje jedan gnjili i neorganizovan svet, praćen periodičnim usponima i padovima.

Roman je bio kandidat za NIN-ovu nagradu 2020. godine.

***************
Dom omladine Beograda sprovodi sve mere propisane od strane nadležnih organa, u cilju suzbijanja cirkulacije koronavirusa. Nošenje zaštitne maske je obavezno na programima DOB, u prostoru postoje dezo-barijere i sredstva za dezinfekciju ruku, vodi se računa o fizičkoj distanci i maksimalnom broju posetilaca u skladu sa propisima. Molimo publiku da bude odgovorna prema sebi i drugima, te da se pridržava propisanih mera.

Komentari