Nova izdanja Tardisa

Tribina Društva ljubitelja  fantastike “Lazar Komarčić”

Ako vas zanima domaća (naučna) fantastika, za izdavačku kuću Tardis već i znate, ako ne – evo prilike da se taj propust ispravi. Predstavljamo nekoliko novih naslova domaćih autora koji su najavljeni za kraj aprila, a dotaći ćemo se i planova za dalji rad.
Za izdavačku kuću Tardis govori: Žarko Milićević

U pitanju su romani MUDRIJAŠI Ilije Bakića i NASELJAVANJE VIZ@NTIJE Milivoja Anđelkovića.

“MUDRIJAŠI (svemirska pucačina, ujdurma)” je kaubojac u svemiru u slici i reči. U ovom naučnofantastičnom romanu pod snažnim uticajem vesterna Bezimeni sa zabačenim skafanderom i obaveznom cigarom u uglu usana, po svetu sa dva sunca juri Propovednika. Igrajući se formom romana, Ilija Bakić kombinuje crtež i reči u novi pripovedni oblik kojim na humorističan način ispituje naše poimanje svet(ov)a, percepciju, pa i mogućnost dolaženja do bilo kakvih zaključaka dok se sve oko nas polako, ali neumoljivo menja.

http://www.tardis.rs/izdanja/mudrijasi

NASELJAVANJE VIZ@NTIJE je vizuelni roman, prvi u srpskoj književnosti, ali i iinternet-roman, a po fabuli – avanturistički roman. Pored šest stalnih ličnosti iz neposredne budućnosti, u njemu susrećemo idole iz Lepenskog vira, staroslovenske i antičke bogove, šoumene, kustose i bankare, ljude iz budućnosti i daleke prošlosti. Iz sajta — elektronskog grada počinju izleti, a potom i putovanje niz Dunav „gde se civilizacija začela i gde će se obnoviti“. „Naseljavanje Viz@ntije“ odvodi čitaoce u alternativnu sadašnjost, budućnost i prošlost starih Slovena, otvarajući mnoga pitanja — od banalizacije i duhovnosti Interneta i života u drugačijim vremenima, do Sokrata i Platonove pećine, elektronsko–vizuelne umetnosti i Facebook-a.

http://www.tardis.rs/izdanja/naseljavanje-vizantije

Komentari