Festival “Film and Chips”: TRIBINA “BUDUĆNOST FILMA”

Srpska filmska asocijacija, zajedno sa Britanskim savetom a pod pokroviteljstvom Britanske ambasade u Beogradu, u okviru Festivala novog britanskog filma – Film and Chips, organizuje tribinu „Budućnost filma“.

U kojim pravcima će se razvijati filmska industrija kod nas i u svetu, koji su izazovi filmske distribucije, šta donose novi modeli prikazivanja – biće neka od pitanja na koja će pokušati da odgovore filmski profesionalci iz Velike Britanije i Srbije

Na tribini će učestvovati ugledni filmski profesionalci iz Velike Britanije i Srbije koji će govoriti o raznim faktorima koji oblikuju sadašnjost i budućnost filma, s posebnim osvrtom na iskustva i filmske prilike u Velikoj Britaniji i Srbiji.

O finansiranju nezavisnog filma u Velikoj Britaniji i drugim aktuelnim temama govoriće producentkinja Lora Hejstings-Smit, čiji film „X+Y“ će otvoriti Festival novog britanskog filma. Značaj filmskih lokacija i ulogu filmskih podsticaja u odabiru potencijalne destinacije za snimanje osvetliće Nik Daubni, menadžer lokacija. Kristina Bardsli, savetnik za film u Britanskom savetu pojasniće ulogu Britanskog saveta u promovisanju britanskih filmova širom sveta.

Na tribini će svoje mišljenje o budućnosti filma u Srbiji i svetu izneti Snežana Marić, v.d. direktora Filmskog centra Srbije, Marko Jocić, direktor produkcijske kuće „Viktorija Film“ i predstavnik Cineplexx Srbija.

Radni jezik diskusije biće engleski.

Komentari