FANTASTIČNA ČITAONICA: „All the Birds in the Sky” Čarli Džejn Anders

Tribina društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“
+ SMOTRA USKRŠNJIH JAJA SA FANTASTIČNIM MOTIVIMA
Moderator čitaonice: Bojan Butković
Voditeljka smotre: Jelena Katić Živanović
Čarli Džejn Anders je jedna od urednika-osnivača čuvenog veb portala io9 gde je pisala prikaze, savete za pisce, članke iz oblasti popularne nauke i ljudskih prava u sf ključu, i na razne druge gikovske teme.

Piše uglavnom kratku formu, i objavila je preko stotinu kratkih priča po periodici. Sa Anali Njuic priredila She’s Such a Geek: Women Write About Science, Technology and Other Nerdy Stuff. Nagrađena je za roman Choir Boy, sa noveletom Six Months, Three Days je nominovana za Nebulu i Nagradu Teodor Sterdžen, a osvojila je Huga.

Roman „All the Birds in the Sky“ je nominovan za Nebulu, a osvojio je nagradu za prvi fantasy roman koju dodeljuje International Association for the Fantastic in the Arts (IAFA). Prati razvoj odnosa veštice Patriše i ludog naučnika Lorensa od detinjstva, od razvoja specifičnih ličnih sposobnosti, moći i afiniteta, suprotnih poglede na svet, kroz probleme odrastanja, seksa, smisla života vaseljene i svega ostalog, što sve eskalira kad se nađu usred dešavanja koja bi mogla da unište celu planetu. Ovo je roman o prijateljstvu, ljubavi, nesporazumima, i blagotvornim moćima viskija i tople čokolade.

Takođe, pošto je praznik, paralelno sa čitaonicom odvijaće se i već tradicionalna smotra uskršnjih jaja sa fantastičnim motivima. Biraćemo najlepše jaje sa motivima superheroja, Zvezdanih ratova, Zvezdanih staza, Harija Potera, Igre prestola, kao i iz ostalih popularnih fantastičnih svetova. Budite kreativni i dođite da prikažete svoje boje!

Komentari