Edukativno predavanje o odgovornom konzumiranju alkohola

Institut za mentalno zdravlje organizovaće za sve zainteresovane građane edukativno predavanje o značaju odgovorne konzumacije alkohola, povodom predstavljanja prvog „Vodiča za odgovorno pijenje alkohola”, u ponedeljak, 24. novembra, u 19 sati, u Velikoj sali Doma omladine. Ulaz je slobodan!

Građani će na predavanju imati priliku da se upoznaju sa postulatima niskorizičnog pijenja alkohola koje će prezentovati prim. dr Ivica Mladenović, načelnik Klinike za bolesti zavisnosti Instituta za mentalno zdravlje i urednik Vodiča, da postave pitanja koja ih zanimaju u vezi sa temom, kao i da dobiju besplatan primerak „Vodiča za odgovorno pijenje alkohola“.

„Alkoholizam predstavlja najrasprostranjeniju socijalno-medicinsku bolest,  a zloupotreba alkohola predstavlja vodeći uzrok smrtnosti kod mladih uzrasta od 15 do 29 godina.“

„Vodič za odgovorno pijenje alkohola” predstavlja jedinstvenu publikaciju u ovom delu Evrope nastalu u okviru programa saradnje Instituta za mentalno zdravlje sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, a uz podršku u štampanju Udruženja pivara i sladara Srbije. Cilj Vodiča predstavlja prevenciju alkoholizma, smanjenje štete izazvane upotrebom alkohola i unapređenje mentalnog zdravlja građana.

Komentari