Tribina i promocija kataloga “UMETNOST/PSIHIJATRIJA”

U okviru izložbe “Umetnost/psihijatrija”, koja će u Galeriji Doma omladine Beograda trajati od 26. novembra do 1. decembra 2014. godine, biće održana i promocija kataloga “Umetnost/psihijatrija” i tribina na temu umetničkog stvaralaštva osoba sa problemima mentalnog zdravlja i njihovom položaju u savremenom društvu.

Učestvuju: Milorad Mladenović– umetnik, vanredni profesor na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, Radoš Antonijević- umetnik, docent na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, Zoran Dimovski– umetnik, docent na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Mina Aleksić– art terapeutkinja, predsednica Udruženja Prostor govoriće o radu udruženja i ujedno predstaviti vodič “Od institucije ka zajednici”.

Prikazivanjem umetničkih radova, osobe sa problemima mentalnog zdravlja se predstavljaju javnosti kao dostojanstvene i produktivne ličnosti, što je od ključne važnosti u procesu smanjenja predrasuda i strahova koji se vezuju uz ovu marginalizovanu grupu.

Udruženje Prostor od 2010. godine radi sa korisnicima psihijatrijskih usluga i organizuje programe usmerene na poboljšanje položaja osoba sa problemima mentalnog zdravlja, kako u psihijatrijskim institucijama, tako i van njih.

Projekat su podržali Ministarstvo kulture Republike Srbije i Ambasada Kraljevine Norveške.

Komentari