Dani UEPS-a u Domu omladine Beograda

UEPS, Udruženje za tržišne komunikacije Srbije, jedno od naših najstarijih strukovnih udruženja, organizuje Dane UEPS-a od 17. do 23. decembra u Domu omladine Beograda.  Glavni događaj, tradicionalna, svečana dodela godišnjih priznanja najboljim ostvarenjima iz oblasti tržišnih komunikacija, nagrade za životno delo UEPS-a, nagrade „Dragan Sakan – New Idea“ i nagrade za najbolji plakat, povodom 50 godina DOB-a, biće održan 23. decembra u Velikoj sali Doma omladine.

 

 

Dane UEPS-a ove godine, 17. decembra, otvoriće izložba najboljih plakata mladih dizajnera na temu „50 godina Doma omladine Beograda”, a prema izboru žirija u sastavu Slavimir Stojanović, Jakov Ponjavić i Slaviša Savić. UEPS i Dom omladine Beograda organizovali su konkurs „UEPS juniori“ za izradu plakata, namenjen mladima do 25 godina, studentima i učenicima visokih i srednjih škola iz oblasti dizajna, sa željom da otkriju kako Dom omladine Beograda vidi današnja omladina. Istog dana biće otvorena izuzetno atraktivna i, u tom obimu, premijerna izložba plakata, „Od lovljenog do lovca – Tito i plakat“, koju je priredio, doajen struke, Vlada Čeh. Autor je koristio materijal iz zbirke Muzeja istorije Jugoslavije i Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu. 

 

Izložbi će prethoditi predavanje autora Vlade Čeha, „Budućnost prošlosti profesije“, na kojem će se govoriti o prošlosti profesije oglašavanja, kroz priču od prvog plakata na kome se pojavio Titov lik do prvog koji je osvojio nagradu na nekom festivalu, kao i kroz plakate koji su u tim dekadama govorili o “praktičnom životu”. Obe izložbe će trajati do 23. decembra.

 

U sali Amerikana Doma omladine, 23. decembra, završnog dana Dana UEPS-a, naš proslavljeni kompozitor i dobitnik nagrade UEPS-a za životno delo, Zoran Simjanović održaće specijalno predavanje. U okviru svog izlaganja „Reklame se ne prave (i ne čuvaju) same“, govoriće o svom stvaralaštvu u oblasti oglašavanja i potrebi čuvanja dela naše kreativne industrije.

 

 

 

Program:

 

Hol balkona Velike sala – Utorak, 17. decembar, 18:00

Otvaranje izložbe plakata povodom 50 godina  Doma omladine Beograda

Dane UEPS-a otvara izložba najboljih plakata mladih dizajnera na temu „50 godina Doma omladine Beograda“, a prema izboru žirija u sastavu Slavimir Stojanović, Jakov Ponjavić i Slaviša Savić

 

Tribinska sala – Utorak, 17. decembar, 19:00

Predavanje: BUDUĆNOST PROŠLOSTI PROFESIJE

Predavač: Vladimir Čeh

Vladimir Čeh, osnivač Instituta za istoriju oglašavanja i dobitnik UEPS-ove nagrade za životno delo, nudi osvrt na sudbinu profesije „oglašavanje“.

O njenoj prošlosti govori kroz priču od prvog plakata na kome se pojavio Titov lik-poternici iz 1943. godine, do prvog koji je osvojio nagradu na nekom festivalu -1994. i plakate koji koji su u tim dekadama govorili o „praktičnom životu“.

Dođite da čujete kakva je budućnost prošlosti profesije „oglašavanja“.

 

 

Hol Velike sale – Utorak, 17. decembar, u 20:00

Otvaranje izložbe „Od lovljenog do lovca – Tito na plakatu“

Autor: Vladimir Čeh

Kako i zašto je korišćen Titov lik  na plakatima kroz dekade iza nas? Izložbu koja daje pogled na industriju oglašavanja iz ovog poučnog i zanimljivog ugla možete posetiti do 23. decembra.

 

 

 

Sala Amerikana – Ponedeljak, 23. decembar, 18:00

Prezentacija laureata

„Reklame se ne prave (i ne čuvaju) same“

Autor: Zoran Simjanović

 

Zoran Simjanović, jedan od naših najpoznatijih kompozitora i dobitnik nagrade za životno delo UEPS-a, provodi nas kroz svoju plodnu karijeru, predstavljajući svoje radove, ljude i prilike u kojima su nastajali.

 

 

Velika sala – Ponedeljak, 23. decembar, u 20:00

 

DAN PROPAGANDISTA

Svečana dodela godišnjih UEPS priznanja

 

UEPS – Udruženje za tržišne komunikacije Srbije, tradicionalno dodeljuje godišnje nagrade autorima najboljih radova iz oblasti tržišnih komunikacija objavljenim tokom godine.

 

Prestižna godiišnja priznanja za 2013. godinu biće dodeljena u više od 20 kategorija, a biće uručeni i nagrada za životno delo UEPS-a, priznanje Dragan Sakan za novu ideju, kao i nagrade mladim autorima najuspešnijih radova sa konkursa za plakat povodom 50 godina Doma omladine Beograda.

 

 

 

 

Komentari