BVANA I BELI GOSTI NA VELIKOM BEOGRADSKOM KONCERTU GRUPE SUNSHINE

Grupa Sunshine slavi “30 ‘dina na betonu”, a za početak slavljeničke turneje odabrali su Dom omladine Beograda gde će u utorak 14. februara, u sali Amerikana, održati koncert povodom Dana zaljubljenih. Njima će se na bini pridružiti i bendovi podrške – BVANA I DŽEZERI IZ LAGUNE i EL PRE3IDENTE, koje predvodi Luka Maksimović (Beli Preletačević).

Foto: Marina Pešić

U prodaji su ulaznice po ceni od 1500 RSD (na dan koncerta 1800 RSD). Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mestima TICKETS.RS. Posebno dizajnirane karte mogu se kupiti u Metropolisu, Makedonska 21.

Priča o bendu počinje početkom devedesetih godina kada je pevač Bane Bojović, po rasformiranju svog prvog benda Green Kool Posse okupio novu ekipu po imenom Sunshine. Ime benda nije nastalo slučajno. Naime, Bane je dve godine živeo u Denveru, u Americi, gde je postojala prodavnica ploča koja je prodavala “crnu, rep i hip hop muziku”, ponekad i zabranjenu, zbog čega je zatvorena, ali i stekla respect fanova. Upravo to je inspirisalo Baneta da bend nazove Sunshine.

Jer, “Sunshine = Respect”.

Koncertom u Domu omladine 14. februara Sunshine obnavlja tradiciju proslave Dana zaljubljenih. Prvi koncert tim povodom održali su 1997. godine u SKC-u da bi već sledeće, 1998. trijumfovali u rasprodatoj Hali sportova na Novom Beogradu.

Komentari