VOĐENJE KROZ IZLOŽBU “S ONE STRANE NEVIDLJIVOG” JELENE VUČIĆ

Povodom aktuelne izložbe “S one strane nevidljivog” u Galeriji Doma omladine Beograda biće organizovano vođenje kroz postavku, a sa autorkom izložbe, Jelenom Vučić, razgovaraće Ljubica Vujović, istoričarka umetnosti.

Foto: Stanislav Milojković

Izložba “S one strane nevidljivog” je prva samostalna izložba Jelene Vučić u Beogradu. U našem gradu ranije se predstavila u okviru izložbe studentskih radova, Interakcija 2021 “Tamo gde više nisi”, a koja je bila rezultat saradnje Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, Akademije umjetnosti u Banjoj Luci i odeljenja za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Foto: Stanislav Milojković

Uspešna ambijentalna instalacija “S one strane nevidljivog” ostavlja jak prvi utisak i zbog toga nas lako uvlači u višeslojni narativ umetnice. Izložba prikazuje grupu radova, poslednju etapu istraživanja i promišljanja Jelene Vučić u okviru master rada, koji je odbranila na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.

Foto: Stanislav Milojković

Polazeći od ličnog iskustva, željna da mu pridoda i druga teorijska i filozofska promišljanja, Jelena Vučić temu materinstva povezuje i proširuje pitanjima: stvaranja, uzroka, kraja ili novog početka, postojanja, svesnog, nesvesnog, cikličnosti, granica, večnosti i sl. Dodatne teme i nova čitanja ove instalacije su moguće, stoga ne propustite priliku da se uključite u razgovor sa JelenomVučić i Ljubicom Vujović.

 

Jelena Vučić (1994, Banja Luka) diplomirala je na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banja Luci 2017. godine, smjer slikarstvo. Master studije završila je na istoimenom fakultetu. Bavi se istraživanjem i izražavanjem putem: video umetnosti, performansa, slikarstva, animacije i instalacije. Dobitnica je više nagrada.

***************************

Galerija Doma omladine Beograda

Radno vreme: utorak-subota od 12:00 do 21:00;

nedeljom od 12:00 do 18:00; ponedeljkom Galerija ne radi.

Komentari