Koncert: SUNSHINE Концерт: SUNSHINE

Koncertom u Domu omladine 14. februara Sunshine obnavlja tradiciju proslave Dana zaljubljenih i simbolično započinje proslavu “30 ‘dina na betonu”. Specijalni gosti El Pre3idente.

Ulaznice su u prodaji po ceni od 1500 RSD (na dan koncerta 1800 RSD).

Prošle su tri decenije kako je “dečko iz bloka 37” Bane Bojović okupio ekipu kojoj je dao ime Sunshine, ne sluteći da će samo koju godine kasnije postati jedan od najznačajnijih bendova na sceni, bend koji je “definisao muziku devedesetih”, preživeo devedesete i nastavio da “gazi” u novom milenijumu. Još manje je mogao pretpostaviti da će “Žaklina”, “Miss J”, “Misli mene Gone”, “Priđi Mi Ti”, “Zig Zigi”, “Iza Horizonta”…. uz “Da Li Sam”, “Ša Bilo”, “Arija M” postati “soundtrack za život” novih generacija.

Priča o bendu počinje početkom devedesetih godina kada je pevač Bane Bojović, po rasformiranju svog prvog benda Green Kool Posse okupio novu ekipu pod imenom Sunshine. Ime benda nije nastalo slučajno. Naime, Bane je dve godine živeo u Denveru, u Americi, gde je postojala prodavnica ploča koja je prodavala “crnu, rep i hip hop muziku”, ponekad i zabranjenu, zbog čega je zatvorena, ali i stekla “respect” fanova. Upravo to je inspirisalo Baneta da bend nazove “Sunshine”. Jer, “Sunshine = Respect“.

Prvi album, “Ljubavna Likvefakcija” objavili su 1995. godine, dok su u oktobru održali koncert u rasprodatom KST-u. Tada je već bilo jasno da je Sunshine novo, veliko ime na sceni. Sa sledećim albumima “SH.G.T.M” (1996) i “Neću Da Se Predam” (1998) postižu ogoman uspeh, sviraju veliki broj koncerata, ponekad i dva u toku večeri. Njihova veličina se ogleda u tome da su pomirili nepomirljivo – na njihove koncerte dolazili su su reperi, rokeri, metalci, ali i denseri.

Godine 1997, 14. februara održali su koncert u Hali sportova na Novom Beogradu, što su kasnijih godina pretvorili u tradiciju proslave Dana zaljubljenih. Sada, četvrt veka kasnije, vraćamo tradiciju!! Vidimo se u Amerikani 14. februara. Jer “Sunshine = Respect“!

 

Komentari