BRZI BENDOVI SRBIJE 20 GODINA POSLE

Pre 100 godina potonuo je Titanik, pre 50 godina umrla je Merlin Monro, pre 40 u Beogradu je bila variola vera, pre 30 film E.T, pre 20 godina počeo rat u Bosni… Poslednjih godina u našoj pop kulturi ponovo i uspešno se etablirao muzički diskurs „volim 90-te“ ali ako je o reč o iole ozbiljnom sagledavanju muzičke istorije tog vremena, onda su za svet referentna pojava Sijetl grandža oličenog u Nirvani, Pearl Jamu, Soundgardenu, a za nas, za Beograd, pojava Brzih Bendova Srbije.

Godine 2012, dvadeset godina kasnije možda nije ni mesto ni vreme, za dostojno obeležavanje tog i takvog jubileja, ali naše moralno osećanje, nas obavezuje na rođendanski rock’n’roll koncert. Možda jubileji i svirke tim povodom izgledaju kao proslave godišnjice mature, ali postoji pravo na priliku i pokušaj. Bendovi nastali u Domu omladine, Muzička televizija Srbije nastala 2 godine kasnije u cilju njihove promocije, danas još uvek postoje oličeni u živim ljudima, a ne samo kao odrednica pop istorije.  

MTS i Parobrod koji poslednjih dana uporno pokušava da na isti način ispromoviše novu novu scenu kroz Rock’n’Dorćoll predstavljaju Vam reminiscenciju na onaj bolji deo naše prošlosti, detinjstvo oličeno kroz line up: DLM, Pressing, Crni lilihip, Generacija bez budućnosti, Dža ili bu… sa drugim gostima

29. aprila u Nedelju u 17h, na obećavajućem, novom najboljem mestu za koncerte na otvorenom, OLIMP AMFITEATAR, Vjekoslava Kovača 11 na Zvezdari, uz simoboličnu cenu ulaznice od 500 dinara, otvaramo koncertnu open air koncertnu sezonu u Beogradu.

Komentari