Besplatna ŠKOLA ASTRONOMIJE u Domu omladine Beograda

ROK ZA SLANjE PRIJAVA JE ZAVRŠEN! Zahvaljujemo se svima na fantastičnom interesovanju i broju prijava.  Nakon analize prjavljenih, finalan spisak učesnika biće objavljen u petak 9. maja, a svi izabrani biće i lično kontaktirani.

 

Dom omladine Beograda, u sklopu besplatnih obrazovnih programa za mlade, pokreće ŠKOLU ASTRONOMIJE u saradnji sa studentima Matematičkog fakulteta u Beogradu. ŠKOLA ASTRONOMIJE namenjena je mladima od 15 do 25 godina, a časovi će se održavati tokom maja i juna 2014. godine, u 14  termina od  11. maja, i to nedeljom (od 18 do 20 časova) i utorkom (od 20 do 22 časa) u Domu omladine Beograda.

ŠKOLA ASTRONOMIJE namenjena je onima koji su veoma zainteresovani za prirodne nauke, naročito astronomiju i astrofiziku, onima koji planiraju da svoje školovanje nastave u oblastima astronomije, astrofizike, astroinformatike, računske mehanike i astrodinamike. Učešće je besplatno, a prijave su obavezne putem mejla radionice@domomladine.org.

 

Broj polaznika je ograničen na 15 do 20. Potrebno je poslati svoje lične podatke, kontakt broj telefona i motivaciono pismo, sa navedenim ocenama iz škole ili nagradama sa takmičenja, za koje kandidat veruje da su mu preporuka. Prednost će imati kandidati sa neophodnim predznanjem iz matematike i fizike ili vannastavna aktivnost ili istraživanje koji dokazuju zainteresovanost.

 

Rok za slanje prijava je sreda  7. maj, a prijavljeni će biti obavešteni o rezultatima lično, putem mejla do 9. maja.

 

ŠKOLA ASTRONOMIJE je primarno koncipirana kao niz radionica propraćenih predavanjima iz oblasti: zvezda, Sunčevog sistema, zvezdanih jata, međuzvezdane materije, galaksija i vangalaktičke astronomije. ŠKOLA ASTRONOMIJE oranizovaće dodatne aktivnosti pri Astronomskoj opservatoriji u Beogradu, Astronomskom društvu „Ruđer Bošković“, Katedri za astronomiju Matematičkog fakulteta.

Komentari