Aquarela Brasileira donosi bossa nova zvuk na zidić ispred DOB-a

U nastavku programa “Koncerti na zidiću”, na platou Milana Mladenovića ispred DOB-a, publika će u petak, 19. jula, od 20 časova, imati priliku da čuje duo Aquarela Brasileira, koji izvodi tradicionalnu bossa novu u stilu 50-ih i 60-ih godina 20. veka.

Martina Miler, violinistkinja, profesorka u muzičkoj školi Stanković koja dolazi iz sveta klasične muzike i Boris Lemaić, profesor jazz gitare u muzičkoj školi Stanković, sačinjavaju ovaj pomalo netipičan duo, jer sadrži violinu koja nije standardan instrument u svetu bossa nove.

“Violina jeste atipičan instrument za ovaj muzički stil, ali krenuli smo od toga da je najbitnije  kako muzičar shvati određeni muzički stil. Instrument je samo oruđe”, objašnjava Boris Lemaić.
Aquarela Brasileira je jedan svež i mlad projekat u kome su spojene različite sfere muzičkih interesovanja u novi, zanimljiv muzički koncept.

“Ideja za osnivanje dua potekla je iz zajedničke ljubavi prema ovom muzičkom stilu za koji smo se zainteresovali još u studentskim danima. To je bila ljubav na prvo slušanje. Muziku koju izvodimo bismo mogli da predstavimo kao izuzetno zanimljivu i veselu, ali ipak sofisticiranu”, objašnjava Lemaić i najavljuje da će publika na “Koncertu na zidiću” moći da čuje tradicionalnu bossa novu u stilu A.C. Jobima, L. Bonfe, i drugih.

Komentari