“AMERIKANA JESEN” U DOMU OMLADINE BEOGRADA!

JOSÉ GONZÁLEZ 8.11. // STRAY DOGG 21.11. // GIANT SAND 29.11.

Poslednji put kada je muzika još uvek nešto značila, zvučala je upravo ovako! „Amerikana“ autori širom sveta drže visoko standarde autorske rok muzike, dajući joj novi smisao u 21. veku, dok Dom omladine Beograda kontinuirano domaćoj publici predstavlja neke od najvećih svetskih muzičara u ovoj oblasti, neke od najvažnijih umetničkih ličnosti, neke od najvažnijih pesnika današnjice. Ovog novembra posetiocima nudimo tri ekskluzivna koncerta istaknutih autora i stvaralaca u oblasti amerikana zvuka.

José González // Nedelja, 8. novembar 2015. // Dom omladine Beograda, sala Amerikana

Jedan od najblistavijih modernih kantautora!

Glas tihe generacije, pesnik YouTube-a i društvenih mreža, veličanstveni José González po prvi put nastupa u našoj zemlji, praćen punim bendom. Teško da postoji neko ko je slušao muziku poslednjih godina, a da ne zna njegove već legendarne pesme kao što su „Killing for Love“, „Stay Alive“ ili „Down the Line“.

Evropska turneja na kojoj promoviše treći album „Vestige and Claws“, donosi nam José Gonzáleza kao zrelog autora. Njegova prethodna dva albuma su obradovala evropsku muzičku scenu, na kojoj se pojavio jedan originalan emotivan glas za sva vremena. Skandinavska škola suzdržane iskrenosti koju su Kings Of Convenience visoko lansirali kao novu estetiku, sa Gonzálezom je dobila novog šampiona, a svi koji u tišini slušaju svoja osećanja, nekog ko ume da priča sa njima.

Ulaznice po ceni od 1200 dinara su u pretprodaji preko EVENTIM mreže.


 

 

Stray Dogg // Subota, 21. novembra 2015. // Dom omladine Beograda, sala Amerikana

Predvodnici lokalne „amerikana“ scene!

 

Treći album benda Stray Dogg „Come Along Wind”, koji izlazi sredinom oktobra, dolazi u trenutku kad njihova međunarodna reputacija postaje ozbiljna. Promocija novog izdanja omiljenog beogradskog autora „amerikane“ dolazi, takođe, u trenutku kad je bend posle mnogo intezivnog sviranja postao opšte poznat u regionu. Dušan Strajnić – Dukat Stray u međuvremenu je izrastao u autentični zapitani glas ovdašnjeg gradskog podneblja, glas uvek u potrazi za ljubavlju. Na najnovijem setu pesama nastavlja sa daljim ispitivanjem granica osećajnosti,  uz svoj moćni i verni bend, koji je uvek deo ovog puta u središte sebe.

Ulaznice po ceni od 500 dinara su u pretprodaji preko EVENTIM mreže.

 

  

 

Giant Sand // Nedelja, 29. novembar 2015. // Dom omladine Beograda, sala Amerikana

Legende – američki true originals!

Gian Sand, jedan od legendarnijih alternativnih rok bendova i sastav koji je definitivno preteča „amerikane“, stiže konačno prvi put u Beograd tačno na 30 godina od objavljivanja debi albuma „Valley of Rain“. Dolazeći iz zabačenog Tusona u Arizoni, Giant Sand su oduvek govorili iz pozicije apsolutnih gubitnika, onih koji se ničemu ne mogu nadati u životu. Njihovi vizionarski, anti-konzumerski stav, vodio ih je stazama kojima niko nikad nije išao – ili su pevali najlepše pesme na svetu ili su svirali svojevrstan kakofonični rock, odnosno anarhični kantri praćen meksičkim marijačima.

Howe Gelb (kao solista nastupio je 2006. godine u Domu omladine Beograda), osnivač i vokal, uspešno je tokom godina izgradio svoju otpadničku autorsku personu nepredvidljivog rokera i pesnika iz pustinje. Ukoliko na američkoj alternativnoj sceni postoji osoba koja je u novije vreme toliko puta dovodila u pitanje tradiciju, ostajući joj sve vreme verna, to je svakako on: kao neka vrsta ciničnog Gram Parsonsa, Howe Gelb je svojom intimnom i nepretencioznom poezijom, radikalnim pristupom bendu, te nekonvencionalno vođenom karijerom, mnogo puta potvrdio da je rokenrol sam život. Uostalom šta reći o bendu iz kog su Calexico nastali, osim da su za sve istinske ljubitelje ovog zvuka – Giant Sand ona jedina prava stvar.

Promovišući na evropskoj turneji, novi, upravo objavljeni izvanredni album „Heartbreak Pass“, Giant Sand stižu u Beograd upravo na 30 godina od pokretanja emisije Žikice Simića „Tajanstveni voz“, da zajedno proslave godišnjicu!

Ulaznice po ceni od 800 dinara su u pretprodaji preko EVENTIM mreže.

 

// Dom omladine Beograda, sala Amerikana

Komentari