[69. MARTOVSKI FESTIVAL] Tribina: Uticaj filma i drugih vizuelnih ostvarenja na porodično nasilje

Učestvuju: dr um. Branka Bešević Gajić, filmska i TV rediteljka; Danilo Lola Ilić, filmski i TV scenarista, reditelj i montažer; Gorjana Mičić Čaluković, zamenica javnog tužioca; Jovana Zečević, advokatica; dr Tanja Ignjatović, psihologinja; mr Vedrana Lacmanović, članica Autonomnog ženskog centra i aktivistkinja za mir i (ženska) ljudska prava.

Moderacija: Dejan Dabić, umetnički direktor Martovskog festivala.

 

Ove godine na Martovskom festivalu održava se internacionalna premijera dugometražnog dokumentarnog filma „Ko se bije, taj se voli?“, koji govori o porodičnom nasilju, a čiji je kompletni autor Danilo Lola Ilić. Takođe, organizovano je predavanje dr um. Branke Bešević Gajić, o njenim rediteljskim iskustvima u nastanku interaktivnog dugometražnog igranog filma „Odluka“; ostvarenju koje govori o primeru „štafetnog“ prenošenja nasilja u porodici, kada zlostavljani postaju zlostavljači u budućnosti. Uz iskustva ovih autora i inserte iz njihovih filmova, biće prisutni i predstavnici nevladinog sektora i zvaničnih institucija, različitih zanimanja, u pokušaju da se iz različitih uglova rasvetli ova društveno važna tema.

 

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma je stalna manifestacija u oblasti kulture od značaja za Grad Beograd.  

Organizator festivala je Dom omladine Beograda.

Pokrovitelji festivala su Grad Beograd, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Filmski centar Srbije.

Prijatelj festivala: LUKOIL SRBIJA.

Festival su podržali: Austrijski kulturni forum, DPC, Living Pictures, Turistička organizacija Beograda, Turistička organizacija Srbije.

Komentari