3. LONG NIGHT u subotu u DOB-u

Treći Long Night festival biće održan sada već tradicionalno 30. marta, u noći kada se prelazi sa zimskog na letnje računanje vremena, a pomeranjem kazaljke sat unapred festival biva formalno produžen za sat vremena. Počev od 20h, u tri dvorane Doma omladine nastupiće oko 15 domaćih, regionalnih i stranih izvođača. Osnovna želja koncertne agencije Long Play je bila da s kraja zime/početkom proleća u Beogradu priredi jedinstveni festival koji će spojiti najbolje karakteristike koncerata u zatvorenim prostorima tokom zime i letnjih festivala na više bina.

„Činilo nam se da Beogradu fali festival u zatvorenom prostoru, bez prašine, blata, kiše, prenosnih toaleta i drugih neprijatnosti koje vas mogu snaći u prostorima na otvorenom. A i lepo je otići na festival van jula i avgusta,“ kaže Mirna Zarić iz koncertne agencije Long Play.

Koncept Long Night-a nekome ko ga do sada nije posetio Mirna ovako predstavlja: „Tri bine, petnaest bendova u toplom i zatvorenom, taman dovoljne veličine da se možete promuvati, a da se ne izgubite.“

Long Night se pozicionirao na našoj festivalskoj sceni, a iz godine u godinu ga posećuje sve više publike iz okolnih zemalja: „ Trudimo se da svake godine dovodimo bendove iz zemalja u regionu, tako da nam često dođu i posetioci iz susednih država,“ navodi Mirna.

Što se tiče načina na koji se kreira program festivala i pravi izbor bendova koji će nastupiti, Mirna ističe: „Nas četvoro iz Long Play-a imamo po deset godina razlike, od dvadeset do pedeset, svako izabere bend po svom ukusu i napravimo line up, tako da se tu nađe svašta, od Dječaka do Hugh Cornwell-a. Trudimo se da satnica bude takva da dva benda nikada ne počinju u isto vreme i da paralelni bendovi po salama budu potpuno drukčijeg muzičkog žanra.“

Iz programa ovogodišnjeg Long Night-a Mirna izdvaja koncert Baba, koje će nastupiti premijerno posle trinaest godina, kao i nastup Hugh Cornwell-a, koji prvi put samostalno dolazi u Beograd.

Aktivnosti u narednom periodu su vezane za četvrto izdanje Festivala: „Imamo već neke planove za koncert velikog stranog benda sledeće godine, ali sve u dogledno vreme,“ zaključuje Mirna Zarić.

Ulaznice po ceni od 1500 dinara su u prodaji na blagajni Doma omladine Beograda i preko mreže Eventim.

Program pogledajte na http://www.longnightfest.rs/

 


Komentari