Aleksandar Vujičić o koncertu Don Giovanni Blues Group u DOB-u

U nastavku ciklusa “BLUZ ZA B” ovog utorka u 21h u Klubu DOB-a nastupiće Don Giovanni Blues Group, bend koji čine etablirana ovdašnja blues i session imena: Aleksandar Vujičić, pevač, Darko Grujić, klavijature, Nikola Marković, bas i Dejan Nikolić, bubnjevi. Grupa kroz svoje aranžmane svira bluz standarde kao i soul, funk i rock kompozicije, a svoj zvuk predstavljaju kao savremeni bluz koji se prepliće sa elementima funk-a, soul-a i jam rock-a.

Aktivnosti i delovanja Aleksandra Vujičića, aka Don Giovannija u ovdašnjoj blues zajednici dobro su poznati posetiocima beogradskih klubova i prostora gde se izvodi pomenuta žanrovska forma, ali i svim ostalim ljubiteljima pravca šire u Srbiji. Povodom predstojećeg koncerta u Klubu DOB-a, Vujičić ističe da su ovi nastupi odlična prilika da se mlađa publika upozna sa različitim muzičkim formama koje su se kroz istoriju razvijale i postavljale temelje moderne muzike. “Blues je sigurno jedna od takvih formi,” navodi Vujičić.

 

Don Giovanni Blues Group su 2012. godine izdali koncertni album pod nazivom “Live”, snimljen uživo u poznatom beogradskom klubu “Kuglaš”. Na ovom izdanju, bend se predstavio sa deset songova, mahom dobro poznatih soul, rhythm and blues standarda/klasika. O prijemu novih pesama Vujičić kaže: “Reakcije su krajnje pozitivne što od strane muzičkih kritičara što od strane publike.”

 

Vujičić je zadovoljan beogradskom blues scenom: “Mogu slobodno reći da je scena na zavidnom evropskom nivou. Nedostaje još klubova u kojima bi bendovi imali prilike da se predstave i sarađuju na takozvanim jam session-ima.”

 

Na koncertu u Klubu DOB-a možemo očekivati kako kompozicije sa izdanja “Live”, tako i nešto od novog autorskog rada grupe i nove obrade. Sem toga, bend nam priprema brojna iznenađenja u narednom periodu: “Sprema se autorski materijal kao i nove pažljivo odabrane obrade koje bi trebalo da budu korak dalje u kreativnom i originalnom razvoju grupe,” završava Vujičić.

 

 

Komentari