10 godina od osnivanja UNSS-a!

Često ćete čuti da su mladi budućnost, ali mi verujemo da treba živeti u sadašnjem trenutku i da sada želimo bolju realnost u kojoj ćemo učiti, stvarati i družiti se! U cilju obeležavanja 10 godina rada Unije srednjoškolaca Srbije (UNSS-a), a u susret Međunarodnom danu volontera i volonterki, UNSS tim organizuje konferenciju, u okviru drugog Nacionalnog sastanka ove godine, na kojoj se očekuje prisustvo predstavnika/ca institucija, organizacija, kao i bivših članova/ica UNSS-a kojima će biti uručene zahvalnice za saradnju koju smo ostvarili u proteklom periodu.

Konferenciji će prisustvovati i oko 150 srednjoškolaca i srednjoškolki, predstavnici/e učeničkih parlamenata širom Srbije koji su članovi UNSS-a.

Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) je nevladina omladinska organizacija, nastala u decembru 2003. godine, sa ciljem stvaranja organizacije koja će se baviti srednjoškolcima i srednjoškolkama, svim njihovim pitanjima, temom kojom se do tada niko nije dovoljno bavio. Danas je UNSS jedina organizacija koju čine upravo srednjoškolci i srednjoškolke. UNSS srednjoškolcima i srednjoškolkama pruža mogućnost da se informišu, edukuju i afirmišu, razvijajući se u različitim pravcima kroz saradnju sa svojim vršnjacima i vršnjakinjama, i angažovanjem na projektima. UNSS je punopravna članica Evropske unije srednjoškolaca (OBESSU).

Nacionalni sastanak, u okviru kojeg se realizuje konferencija, održaće se 4. i 5. decembra, a učesnici/e (predstavnici/e učeničkih parlamenata članova UNSS-a) će biti u prilici da učestvuju u stvaranju dokumenata koji će biti veoma značajni za dalji rad UNSS-a, kao i u biranju članova/ica Nadzornog odbora UNSS-a i članova/ica za dopunu Upravnog odbora UNSS-a. Takođe, učesnici i učesnice će učestvovati u kreiranju akcionog plana za nastavak realizacije projekta „Srednjoškolci za srednjoškolce“ čija se realizacija planira za april mesec 2014. godine.

Komentari