Chibicon 2019. Chibicon 2019.

Kako nam se približava zima i nova godina, tako uskoro dolazi vreme i za prvu Sakurabaninu konvenciju u godini – Chibicon! Pošto smo odlučili da promenimo malo Japanizam i da proširimo konvenciju tako da obuhvata teme iz kultura drugih azijskih zemalja, Chibicon nastavlja da bude isto što i ranije, tj. „mini“ konvencija japanske pop kulture.
Tema ovogodišnjeg Chibicona će biti „Aurora Borealis“, tj. polarna svetlost. Iako se polarna svetlost može videti tokom više perioda u toku godine na arktiku, mi u toplijim krajevima asociramo polarnu svetlost sa zimom i novom godinom, zbog čega smo baš to izabrali za ovogodišnju temu. U Japanu se polarna svetlost pojavljuje izuzetno retko, i to isključivo na najsevernijim ostrvima arhipelaga, ali ni to nije sprečilo Japance da u bojama te svetlosti vide izvor inspiracije i divljenja, kao i u svemu lepom iz prirode.
Konvencija će i ovog puta trajati tri dana, od 1. do 3. februara, a možete očekivati zanimljiva predavanja, tribine, kvizove, takmičenja, žurke, prodajni sajam, izložbe i drugo.

Komentari